Sport pentru sănătate, deviza femeii care a învins diabetul zaharat cu ajutorul mișcării Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 1752 Vizualizări

Sport pentru sănătate, deviza femeii care a învins diabetul zaharat cu ajutorul mișcării

Despre importanța mișcării pentru un stil de viață sănătos auzim zilnic. Din dorința de a face o schimbare în viața ei prin îmbunătățirea stării de sănătate, Claudia Gorea, o târgumureșeancă în vârstă de 48 de ani, asistentă medicală la un centru de dializă din Târgu-Mureș și mamă a trei copii, și-a deschis propria sală de sport în oraș, după ce ani de zile a practicat sportul, alături de instructori de fitness pe care i-a luat drept modele în demersul său.

Claudia Gorea a intrat pentru prima dată într-o sală de sport în urmă cu 18 ani. Au urmat câțiva ani de antrenamente, după care a luat o pauză. În timp ce era însărcinată cu al treilea copil, Claudia Gorea a fost diagnosticată cu diabet zaharat. Și-a dat seama că trebuie să facă o schimbare și a revenit în sala de sport hotărâtă să-și redobândească starea de bine. „Am căutat întotdeauna să aflu cât mai multe lucruri despre un stil de viață sănătos. M-am apucat de sport în urmă cu 18 ani, la 31 de ani, după nașterea celui de-al doilea copil. Am fost motivată de o doctoriță, instructor de fitness în timpul liber și care arăta foarte bine. Ea avea în jur de 50 de ani și eu aveam 30 de ani. Am continuat încă vreo cinci ani, după care m-am lăsat de sport. Mi-am dorit mereu să revin în sala de sport și am revenit într-un moment în care era necesar să fac o schimbare în viața mea. Născusem al treilea copil, la serviciu era din ce în ce mai stresant, iar soțul meu era plecat foarte des în delegații. În timp ce eram însărcinată cu al treilea copil am dobândit un diabet de sarcină, iar după naștere urmam deja tratamentul. Punctul culminant a fost o viroză care m-a pus la pat. Acela a fost momentul când am decis că trebuie să fac o schimbare în viața mea”, a relatat Claudia Gorea.
Rezultatele n-au întârziat să apară. Claudia a reușit să scape de kilogramele în plus și, mai mult decât atât, a reușit să se vindece de diabet, fapt datorat și unei diete adecvate. „Astfel, m-am reapucat de sport, iar rezultatele nu au întârziat să apară. În prima lună am slăbit patru kilograme, cu toate că nu am făcut schimbări prea mari în alimentație. Țineam deja o anumită dietă și încercam să am grijă de mine, dar nu era suficient. În primele patru luni am slăbit 10 kilograme și am devenit dependentă de sport. Am căutat să aflu și mai multe lucruri despre alimentație sănătoasă, stil de viață sănătos etc. Am reușit să reduc dozele de medicamente încă din prima lună. Când m-a văzut după trei luni, medicul diabetolog, un om deschis la minte, pe care îl cunoșteam de mulți ani și alături de care lucrasem, a fost impresionat de schimbarea care s-a produs. I-am mărturisit că am redus dozele. După un an de zile m-am vindecat, s-au stabilizat nivelurile glicemiei, așadar am renunțat la tratament și am ales un stil de viață sănătos”, a precizat Claudia Gorea.

2-sportSport pentru sănătate
Motivată de instructorii săi de fitness și pasionată de dezvoltare personală, Claudia și-a propus să treacă la următorul nivel, să combine cunoștințele sale de medicină cu cele din sport și astfel să-și deschidă propria sală de sport, una mai puțin convențională. Claudia este acum instructor de fitness și antrenor personal și se adresează persoanelor trecute de prima tinerețe, care vor să dobândească un stil de viață sănătos. Claudia dorește ca prin exemplul propriu să fie de ajutor și altor pacienți. „Gusti Moldovan mi-a fost un alt model. Sfaturile lui mi-au fost de mare folos. În ultimul an de antrenamente la Retro Gym, mi-am dorit să trec la următorul nivel. Am început să lucrez și pe partea de dezvoltare personală, am citit foarte multe cărți în acest sens și mi-am dat seama că sunt suficient de puternică să fac niște schimbări și mai mari în viața mea. Astfel, în primăvară am urmat, la Cluj-Napoca, cursurile unei școli de fitness, unde am învățat lucruri noi și mi-am perfecționat cunoștințele pe care deja le aveam. Am combinat cunoștințele mele din medicină cu cele din sport și din viață și mi-am propus să le împărtășesc și altora. Am reușit să-mi deschid propria sală de sport și mă adresez acelor persoane trecute de prima tinerețe, care nu se simt poate în elementul lor făcând sport alături de persoane mai tinere. Pe de altă parte, mă adresez si persoanelor supraponderale și cu probleme de sănătate în același timp, diabet sau alte afecțiuni. Eu fac sport pentru sănătate, nu-mi propun să ating anumite performanțe. Îmi doresc să ajut oamenii să dobândească un stil de viață sănătos și echilibrat”, a transmis Claudia Gorea.
Iubitorii de mișcare o găsesc pe Claudia Gorea la sală în zilele de marți, joi și sâmbătă, iar detalii referitoare la exerciții pot obține la numărul de telefon: 0746-213.685.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE