Cooperare sindicală internaţională, la Târgu-Mureş. Birou pentru apărarea drepturilor transportatorilor rutieri Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 404 Vizualizări

Cooperare sindicală internaţională, la Târgu-Mureş. Birou pentru apărarea drepturilor transportatorilor rutieri

Reprezentanţii Federaţiei Europene a Lucrătorilor din Transporturi (ETF) şi sindicatele 3F din Danemarca, TIF 1897 din Suedia, ACVCSC Transcom din Belgia şi ABVV- BTB din Belgia au inaugurat vineri, 13 octombrie, la Târgu-Mureş, primul primul Birou Internaţional de Cooperare Sindicală destinat sindicatelor din domeniul transportului rutier. Biroul funcţionează la sediul Uniunii Judeţene a Sindicatelor Libere Mureş – Filiala CNSLR Frăţia (Casa Sindicatelor, etajul 1), este finanţat de cele cinci sindicate europene şi are ca principal obiectiv eliminarea discriminării şoferilor români în ţările din vestul Europei.

Discriminare pe bază de naţionalitate

Prezent la conferinţa de presă care a precedat momentul tăierii panglicii inaugurale a Biroului, Roberto Parillo, preşedintele ETF – Secţiunea transport rutier, a declarat că în prezent numeroşi şoferi români angajaţi la firme de transport rutier din vestul Europei sunt discriminaţi faţă de colegii lor europeni.

“Dacă şoferul român lucrează în Franţa, acesta ar trebui să beneficieze de legea franceză, fără nicio discriminare. Prin acest proiect de cooperare intenţionăm să sprijinim sindicatul transportatorilor din România să protejeze şoferii români care lucrează în state din Europa. Dincolo de aparenţe, este clar că, dacă dorim să construim o Europă care să fie în beneficiul şi favoarea omului de rând, trebuie ca toţi cetăţenii Europei să se simtă nediscriminaţi. Trebuie să admitem că şoferii români care lucrează în Vest şi sunt discriminaţi sunt angajaţi de către societăţi de transport rutier din firmele vestice. Nu doar vrem să îi ajutăm pe colegii din România să reprezinte şi să apere drepturile şoferilor care lucrează în afara ţării, dar dacă aceştia vor veni la sindicatele noastre, îi vom ajuta, vom face totul să încetăm această discriminare pe bază de naţionalitate. Într-adevăr, această cooperare să fie un început, nu scopul final, dorim ca acest exemplu să îl extindem şi către alte ţări, fiindcă dorim să punem capăt discriminării cetăţenilor europeni”, a afirmat Roberto Parillo.

Dovadă de solidaritate

Biroul Internaţional de Cooperare Sindicală de la Târgu-Mureş destinat sindicatelor din domeniul transportului rutier va oferi consultanţă conducătorilor auto profesionişti care îşi desfăşoară activitatea în Europa şi va milita pentru salarizarea acestora la nivelul ţărilor în care au contracte de muncă.

“E un proiect care a început de doi ani şi astăzi se va da startul muncii efective în această cooperare europeană”, a afirmat Călin Orlando Cociş, preşedintele filialei CNSLR “Frăţia” Mureş, gazda evenimentului.

“Transmit colegilor mulţumiri nu neaparat pentru partea financiară, dar şi pentru acest lucru, dar în primul rând trebuie să mulţumim pentru dovada de solidaritate şi pentru interesul pe care structura lor sindicală îl are pentru conducătorii auto din România”, a adăugat Călin Orlando Cociş.

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE