45 de firme mureşene, pe locul 1 în Topul Naţional Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3916 Vizualizări

45 de firme mureşene, pe locul 1 în Topul Naţional

Centrul Expoziţional Romexpo din capitală a găzduit, în urmă cu câteva zile, Gala Topul Naţional al Firmelor, eveniment aflat la cea de-a 25-a ediţie, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a României. La nivel naţional, s-au clasat pe locurile 1-10 un număr de 12.472 de companii, iar din cele 1.890 de societăţi calificate pe prima poziţie a Topului Naţional, 122 îşi desfăşoară activitatea în judeţul Mureş. La eveniment a participat şi o delegaţie de oameni de afaceri din judeţul Mureş, precum şi Vasile Pop, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Mureş, totodată şi vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, care a avut amabilitatea să ne acorde mini-interviul următor.

Reporter: Ce rezultate au obţinut firmele mureşene la ediţia 2018 a Topului Naţional al Firmelor?

Vasile Pop, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Mureş: Au fost nominalizate în Topul Naţional 342 de firme din judeţul Mureş, din care pe locurile 1, 2 şi 3 s-au clasat 122 de firme, din care 45 pe primul loc. Am avut onoarea să particip la acest eveniment în data de 7 noiembrie, împreună cu reprezentanţi ai următoarelor companii mureşene: Durkopp Adler, E-ON Gaz Energie România, SEA Complet, Adial Electronic, Omnicable şi Cableteam. Am avut o prezenţă destul de bună din judeţul Mureş, comparativ cu ediţia din 2017, când au participat doar doi reprezentanţi ai companiilor mureşene. A fost o atmosferă plăcută, am avut cinstea şi onoarea de a-l avea oaspete pe preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, şi pe ambasadorul SUA în România, domnul Hans Klemm.

Rep.: Ce înseamnă pentru Camera de Comerţ şi Industrie Mureş faptul că judeţul Mureş se află pe un loc fruntaş din punct de vedere economic pe plan naţional?

V.P.: Este o onoare şi o cinste pentru noi, pentru oamenii de afaceri. Economia judeţului Mureş se află în fruntea judeţelor din ţară în această ierarhie, iar din Transilvania doar trei judeţe sunt mai buine clasate decât Mureşul: Clujul, Timişoara şi Braşovul. Noi suntem al patrulea judeţ din Transilvania, ceea ce înseamnă că avem o activitate economică bună.

Rep.: Care este oful cel mai mare al Camerei de Comerţ şi Industrie a României?

V.P.: Revin la o idee pe care am expus-o şi la Topul Firmelor Mureşene 2018. La ora actuală, mediul de afaceri nu are un reprezentant care să transmită mesajele mediului de afaceri. Noi, Camerele de Comerţ judeţene, dar şi Camera de Comerţ şi Industrie a României, vom lupta în continuare pentru a fi reprezentaţi în guvernele politice. Nu se poate să fie o ruptură aşa de mare între guvernul politic şi mediul de afaceri! La oara actuală, nu avem niciun reprezentant prin intermediul căruia să transmitem vreun mesaj. Noi trebuie, împreună cu preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, să ajungem să avem o reprezentare în guvernele politice, să fim reprezentaţi de un profesionist într-un minister economic. Neapărat să avem reprezentare şi atunci doleanţele oamenilor de afaceri ar fi mai auzite de către cei care guvernează politic.

Firmele mureşene aflate pe locul 1 în Topul Naţional:

Întreprinderi Foarte Mari: Azomureş SA Târgu-Mureş, Delgaz Grid SA Târgu-Mureş.

Întreprinderi Mari: CIE Matricon SA Târgu-Mureş, Durkopp Adler SRL Sângeorgiu de Mureş, E.ON Energie România SA Târgu-Mureş, E.ON Servicii SRL Târgu-Mureş, Hirschmann România SRL Chirileu, Hochland România SRL Sighişoara, Hora SA Reghin, Kastamonu România SA Reghin, Sandoz SRL Târgu-Mureş, Sefar SRL Sighişoara.

Întreprinderi Mijlocii: Allcolors Serv SRL Vidrasău, Kern Liebers Carpatia SCS Sâncraiu de Mureş, Marsorom SRL Ernei, Monosuisse Ro SRL Sighişoara, Plasmaterm SA Târgu-Mureş, Promedivet SRL Sovata, Ruck Ventilatoare SRL Târnăveni, Vertiqual Engineering SRL Corunca, Vitafoam România SRL Luduş.

Întreprinderi Mici: 24 Wood SRL Cristeşti, Adial Electronic SRL Târgu-Mureş, Complex Natura SRL Chinari, E.ON Gaz Furnizare SA Târgu-Mureş, Garden Service Anticomestiere SRL Sighişoara, Gecsatherm SA Târnăveni, Gyl SRL Reghin, Livebet 1×2 SRL Târgu-Mureş, Pacovis România SRL Târgu-Mureş, Raul Agrocom SRL Voiniceni, Store Building Partners SRL Corunca, Sucmerom SRL Reghin.

Microîntreprinderi: Biodom Europe SRL Sighişoara, CN Unicat SRL Sighişoara, Denis Pun SRL Hodac, Diamante Asistenza Universitaria SRL Ungheni, Durly Prodimpex SRL Reghin, Europlay Rom SRL Târgu-Mureş, Geotera SRL Sângeorgiu de Mureş, Gobo Trade SRL Târgu-Mureş, Lutex SA Luduş Luduş, Rezel SRL Târgu-Mureş, Szolvegy Vegyipari SRL Târgu-Mureş, Transapicola SRL Livezeni.

A consemnat Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE