Maşini noi cu porţia Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 38 Vizualizări

Maşini noi cu porţia

306_masininoi.gifVeşti bune şi mai puţin bune pentru proprietarii de maşini vechi ce vor să beneficieze de prima de 30 de milioane acordată la predarea automobilului.
Ministerul Economiei şi Comerţului a publicat lista celor 134 de centre unde sunt preluate maşinile vechi, însă procedura este destul de încurcată. În plus, pentru această înnoire a parcului auto au fost alocate 450 de miliarde de lei, cu mult mai puţin decât ar fi nevoie.
Actele necesare pentru înscrierea în program sunt copia după buletin, copia legalizată după certificatul de predarea autoturismului în vederea distrugerii, actul de radiere în original, copia legalizată după certificatul de înmatriculare, nota de acceptare de la producătorul autorizat şi, în cazul în care maşina reprezintă o moştenire, o copie legalizată a actului de succesiune.
Procedura de predare a maşinii decurge în felul următor: proprietarul de maşină veche, automobil ce este în stare de funcţionare, se adresează la unul dintre furnizorii de autoturisme autorizaţi. De la furnizor primeşte o notă, valabilă numai 30 de zile. Cu această notă şi cu certificatul de înmatriculare şi buletinul proprietarul se prezintă la o societate de tip REMAT (una dintre cele 134 autorizate) în vederea obţinerii unui certificat de distrugere. În judeţul Mureş, singurul centru de acest tip se află în Reghin, pe strada Muncitorilor nr. 56. După ce predă maşina şi actele, proprietarul primeşte de aici un certificat de predare în vederea distrugerii. Cu acest certificat, după ce maşina este radiată din circulaţie, omul nostru se adresează din nou furnizorului de automobile (producător sau importator), de unde îşi achiziţionează maşina la un preţ redus cu 30 de milioane.
Problema este că, la nivel naţional, de această primă se vor putea bucura doar 15.000 de proprietari, iar programul va putea începe doar după ce furnizorii de autoturisme se vor înscrie în program, iar dosarele lor vor fi evaluate favorabil.
Cum marea majoritate a maşinilor vechi se află în posesia pensionarilor, iar toată această procedură consumă mult timp, în vreme ce proprietarii ar trebui să se încadreze în maximum 30 de zile, cu siguranţă că această primă va da bătăi de cap atât lucrătorilor de la serviciile de înmatriculări cât şi viitorilor (ne)fericiţi posesori de maşini noi.
Cătălin HEGHEŞ
catalin@zi-de-zi.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE