Internet la priză, în Band Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 107 Vizualizări

Internet la priză, în Band

3229_internet.gifProiectul pilot al Ministerului Comunicaţiilor privind tehnologia PLC va fi inaugurat mâine, la Band. Scopul declarat al acestui sistem este de a furniza servicii de date şi Internet unei părţi mai mari din populaţie. Locuitorii din Band vor primi terminale telefonice, calculatoare şi alte echipamente informatice, şi vor experimenta tehnologii la care nici nu visau vreodată.

Mâine, în comuna Band, va avea loc lansarea proiectului pilot de implementare a tehnologiei PLC (Power Line Communications). La eveniment vor participa ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Nagy Zsolt, secretarul de stat pentru comunicaţii, domnul Florin Bejan, şi primarul comunei Band, Mircea Rusu. Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei a lansat invitaţia la lansarea "Proiectului pilot de implementare a sistemului PLC", care va avea loc la sediul Primăriei de la ora zece.

Revoluţie a comunicaţiilor

Prin sistemul de comunicaţii PLC (Power Line Communications) sunt furnizate servicii de comunicaţii electronice, având ca suport de transmisie semnalul util al reţelelor de tensiune electrică de joasă şi medie tensiune. Frecvenţele folosite pentru acest tip de comunicaţii sunt între 3 – 148,5 kHz, pentru aplicaţii de bandă îngustă, şi 1-30 MHz, pentru aplicaţiile de bandă largă. Unul dintre avantajele tehnologiei PLC este că permite ca aplicaţii multiple să ruleze pe aceeaşi infrastructură, cea electrică, existentă atât în interiorul, cât şi în afara clădirilor. Aplicaţiile PLC sunt cât se poate de variate: citirea automată a contoarelor de electricitate, telefonie, Internet de bandă largă, precum şi potenţiale aplicaţii de automatizare a locuinţei. PLC de nouă generaţie permite şi "triple-play": servicii de date, voce şi video furnizate integrat sau alte servicii precum: video-on-demand, High Definition TV streaming, on-line gaming, HiFi Audio Streaming, on-line education, tele-working. Începând cu anul 2001, peste 100 de iniţiative dezvoltate în mai mult de 40 de ţări confirmă viabilitatea PLC. În Germania, Austria, Spania şi Portugalia au fost lansate de curând serviciile comerciale, înregistrându-se deja câteva zeci de mii de clienţi.

Cum funcţionează PLC?

Prin sistemul de comunicaţii PLC (Power Line Communications) sunt furnizate servicii de comunicaţii electronice având ca suport curentul electric. Viteza de transmisie a datelor este mai mare de 10 MB/secundă, mergând pânã la 200 MB/secundă cu echipamente de ultimă generaţie. Semnalul de tip broadband este adus până la un transformator electric prin cablu optic, tehnologii wireless sau linii închiriate, apoi este transportat prin linii electrice la utilizatorul final.

Ionuţ OPREA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE