Odu Garden, simfonia culorilor şi a miresmelor Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 200 Vizualizări

Odu Garden, simfonia culorilor şi a miresmelor

3239_odu.gif"ODU Garden" un paradis al plantelor decorative, a fost înfiinţată în februarie 2003 din credinţa unui grup de idealişti iubitori de natură, care şi-au transpus astfel hobby-ul în activitate profesională. "Văzând grija crescândă a oamenilor pentru mediul înconjurător, am dorit să facem un trend din pasiunea noastră. Cu mulţi ani în urmă oraşul nostru era denumit oraşul florilor, aşa că am mizat foarte mult pe iubirea oamenilor faţă de plante, iubire care trebuia să se fi păstrat undeva în adâncul sufletului" ne-a spus Kolcsar Zoltan Zsolt, director al ODU Garden.

Venind dinspre Reghin pe partea stângă la intrarea în Sângeorgiu de Mureş sub cupola unei sere noi, sute de soiuri de plante aduse tocmai din Olanda, şi-au găsit adăpost temporar, până când vor ajunge în casele sau curţile noastre. Culori delicate sau îndrăzneţe, parfumuri ameţitoare sau doar simple brize de miresme, plante mari şi plante mici, exotice, inflorescenţe ascunse printre frunze ac şi frunze umbrelă, petale creţe sau netede, plante flori, plante tufe, plante arbori, toate şi-au dat întâlnire în această casă a florilor. "Profesioniştii florilor" de la ODU Garden au grijă de aceste delicate creaturi, oferind sfaturi şi ajutor calificat celor care apelează la ei. Ca orice activitate şi aceasta are propriul "Călcâi al lui Achile".

Ofertă mare, profesionişti puţini

Oferta pe piaţa muncii a inginerilor horticoli este foate mare, dar din păcare adevăraţii meseriaşi care să-şi facă datoria cu suflet sunt extrem de puţini. Din acest motiv, deşi cererea pentru plante şi decoruri este foarte mare, preluăm doar atâtea comenzi câte ştim sigur că le vom putea efectua la o calitate excepţională" ne-a spus Kolcsar Zoltan. Şi tocmai pentru că sunt profesionişti, şi pentru că fiecare plantă trebuie păstrată în condiţii speciale de umiditate, căldură şi luminozitate, oferă informaţii complete despre îngrijirea plantelor, inclusiv clienţilor care nu achiziţionează servicii de amenajări interioare sau exterioare. Deşi nu ar părea la prima vedere, totuşi există o adevărată tehnologie când e vorba despre plante. Sunt flori cărora le place soarele, căldura, sunt plante care nu au nevoie de umiditate decât foarte rar, altele se dezvoltă mai bine într-un mediu umed. "Clientul trebuie să cunoască toate aceste aspecte pentru că doar dacă oferă îngrijirea adecvată plantei se poate bucura de ea. Nu ajunge să uzi o plantă atunci când pământul de la rădăcină este uscat", ne-a atras atenţia Kolcsar Zoltan. Tocmai în acest scop educaţional, participă la Showroom-uri cu plante decorative pe care le pun în locul în care acestea se simt cel mai bine. Oferă servicii complete pentru amenajarea caselor, a curţilor şi a grădinilor din propietate particulară sau publică.

Sevicii apreciate

Experienţa vastă pe care o au în domeniul acesta de activitate a făcut să fie solicitaţi pentru a efectua amenajări complete, atât interioare cât şi exterioare, în cartierele rezidenţiale ale Bucureştiului. Iar acum se pregătesc să intre în marile lanţuri de magazine din ţară. Profesionalismul acestor iubitori ai plantelor, a făcut ca solicitările pe plan naţional să crească, astfel din totalul cifrelor de afaceri 80% provin din activităţi extrateritoriale.
Dar acesastă activitate s-a aflat într-un impas la sfârşitul anului trecut. În 20 noiembrie 2005, datorită blocării cazanului de încălzire, acesta s-a supraîncălzit şi a condus la topirea policarbonatului din care era confecţionat acoperişul. În doar 10 minute, din cauza condiţiilor create, deşi s-au luat măsuri urgente de stingere a incendiului, 45% din suprafaţa totală a serei a ars. "Ca funcţionalitate totul a rămas doar un schelet nefuncţional în prag de iarnă, pentru că sistemul computerizat de reglare a climei s-a distrus", a ţinut să precizeze directorul Odu Garden. Dar solidaritatea celor care iubesc florile a ieşit la suprafaţă şi a avut surpriza că constate că oameni de care-l legau doar unele aspecte economice i-au sărit în ajutor. Aşa că de două zile, ODU Garden şi-a deschis din nou porţile. Florile şi plantele decorative de aici, aşteaptă şă îşi ia locul firesc în nişele, ferestrele sau curţile dumneavoastră.

Eugenia KISS

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE