Regimul de tipărire şi numerotare al facturilor Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 120 Vizualizări

Regimul de tipărire şi numerotare al facturilor

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Mureş

Comunicat de presă

Referitor la regimul de tipărire şi numerotare al facturilor, D. G. F. P. Mureş vă transmite următoarele:

Începând cu 1 ianuarie 2007, persoanele impozabile stabilite în România trebuie să emită facturi către beneficiarii livrărilor de bunuri sau prestărilor de servicii, în conformitate cu prevederile art. 155 din Legea nr. 571/ 2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale Ordinului nr. 2226/ 27 decembrie 2006 privind utilizarea unor formulare financiar-contabile de către persoanele prevăzute la art. 1 din Legea contabilităţii nr. 82/ 1991, republicată (publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1056 din 30 decembrie 2006).
Factura cuprinde în mod obligatoriu informaţiile prevăzute la art. 155 alin. (5) din Legea nr. 571/ 2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, iar regimul de tipărire şi numerotare este stabilit de persoana impozabilă stabilită în România. Factura este identificată în mod unic printr-un număr de ordine, în baza uneia sau mai multor serii, număr care trebuie să fie secvenţial, stabilit de persoana impozabilă, astfel încât să asigure necesarul în funcţie de numărul de facturi care se emit.
Anual, se stabileşte numărul de la care se va emite prima factură.
Persoanele, care răspund de organizarea şi conducerea contabilităţii societăţii respective, trebuie să desemneze, prin decizie internă scrisă, persoană sau, după caz, persoanele cu atribuţii privind alocarea şi gestionarea numerelor aferente facturilor emise de persoana impozabilă.
De asemenea, persoanele prevăzute la art. 1 din Legea contabilităţii nr. 82/ 1991, republicată trebuie să emită proceduri proprii de stabilire şi/ sau alocare a numerelor, în care vor menţiona, pentru fiecare exerciţiu financiar, care este numărul de la care se emite prima factură.
Formularele de factură, factura fiscală şi aviz de însoţire a mărfii, pretipărite, inseriate şi numerotate sub supravegherea C. N. "Imprimeria Naţională" S. A. sau editate cu ajutorul tehnicii de calcul, aflate în stoc la data de 1 ianuarie 2007, vor putea fi utilizate şi după această dată, până la epuizarea stocului.
Astfel, potrivit prevederilor Ordinului ministerului finanţelor publice nr. 2226/ 2006, utilizarea formularelor de factură cu seriile şi plajele de numere alocate în anul 2006 se va efectua având în vedere:
8 A) Îînlocuirea atributului fiscal "R" din codul de înregistrare ca plătitor de TVA cu prefixul "RO" al codului de înregistrare în scopuri de TVA, manual sau prin aplicarea unei stampile;
8 B) respectarea informaţiilor obligatorii care trebuie cuprinse în factură, prevăzute la art. 155 alin. (5) din Legea nr. 571/ 2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.

16 ianuarie 2007

Director executiv
Felicia Pop

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE