Bătălia pentru Primărie Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 41 Vizualizări

Bătălia pentru Primărie

7305_ligiaVORO.gifSocial-democraţii târgumureşeni şi-au declarat oficial ruptura de primarul D.F. prin anunţul deschiderii competiţiei interne pentru desemnarea unui candidat pentru Primăria Târgu Mureş. Gestul este cu atât mai interesant cu cât vine înainte cu aproape un an şi jumătate înainte de alegerile locale, programate în vara anului viitor.
Opţiunea social-democraţilor care l-au susţinut pe Florea pentru obţinerea şi celui de-al doilea mandat de primar de a o rupe cu trecutul pare un gest de curaj extrem, în condiţiile în care sunt deja dispuşi să se supună şicanelor edilitare sau chiar unor campanii agresive de presă. În plus, social-democraţii, dacă au hotărât să meargă cu propriul candidat în campanie, consider că îşi bazează demersul şi pe un sondaj care să le spună cum stă contracandidatul D.F. şi, eventual, alţi competitori care ar putea fi interesaţi de fotoliul de primar.
Dar social-democraţii, beneficiari şi ai unei aripi din defunctul PUNR, nu sunt singurii care luptă pentru imaginea lor, ţintind o vizibilitate, popularitate şi o percepţie dacă nu corectă, musai favorabilă din partea alegătorilor. După tentativa eşuată cu Kelemen Atilla, tras oarecum pe linie moartă şi ca parlamentar, fiind nedorit pentru competiţia pentru europarlamentari, UDMR pare să mizeze pe vizibilitatea ministrului Borbely Laszlo, creierul unor programe destinate mai tuturor categoriilor sociale, în bătălia pentru Primărie.
De asemenea, nu credem că liberalii, după declaraţiile belicoase ale ministrului Nicolăescu împotriva primarului D.F., vor sta cu mâinile încrucişate, cu toate că s-ar putea ca de această dată alegerea PNL să nu se mai numească Teodor Giurgea.
PNG, PC sau PRM ar putea să iasă şi ei cu propriul reprezentant, pentru a atrage voturi pentru partid în lupta pentru cât mai mulţi consilieri.
Nu pot să îi omit pe cei doi independenţi care şi-au anunţat intenţia de a intra în competiţie.
În acest context devine deja interesantă competiţia pentru Primărie, inclusiv potenţiala retragere a lui D.F. de la primărie pentru un post şi jocuri mai interesante pe malul Dâmbo-viţei.

LIGIA VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE