Modificări ANSVSA Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 36 Vizualizări

Modificări ANSVSA

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor va modifica modelul de contract cu unitatea economică şi procedura de tarifare pentru controlul veterinar, la propunerea patronatelor din industria alimentară, a informat, vineri, instituţia.
În urma negocierilor cu reprezentanţii patronatelor din industria alimentară, ANSVSA a decis să modifice ordinul privind contractul de asistenţă şi control, în funcţie de propunerile primite. Astfel, modificările se referă la stabilirea procedurii de tarifare a controalelor, dar şi un nou model de contract, între unitatea economică şi Direcţia Sanitar Veterinară judeţeană."Preşedintele ANSVSA Marian Avram a apreciat că situaţia se va clarifica într-un timp scurt, în condiţiile în care există interes şi disponibilitate de ambele părţi", se precizează în comunicatul emis, vineri, de ANSVSA. Patronatele şi asociaţiile de profil din industria alimentară, Romalimenta, Asociaţia Română a Cărnii (ARC), Patronatul Naţional al Viei şi Vinului ( PNVV), au acuzat ANSVSA că ordinul referitor la asistenţă şi control nu este conform cu normele europene. Asociaţia Română a Cărnii (ARC) a acuzat ANSVSA că a emis un ordin ilegal, prin care unităţile economice sunt obligate să încheie un contract cu instituţia, pentru a nu fi închise. De asemenea, reprezentanţii Patronatului Naţional al Viei şi Vinului ( PNVV) anunţau că refuză achitarea oricărui tarif către ANSVSA şi solicitau demiterea conducerii instituţiei. Patronatul vinului contestau ordinul prin care unităţile alimentare sunt obligate să semneze un contract "de asistenţă şi control"cu ANSVSA şi să plătească anumite tarife. Mai mult, în fiecare unitate trebuie să existe un spaţiu special amenajat pentru medicul veterinar, de la vestiar, birou şi echipament de lucru, până la personal ajutător.
Ministrul agriculturii Dan Motreanu a stabilit ca reprezentanţii patronatelor şi ai ANSVSA să se întâlnească săptămânal, pentru a se evita neînţelegerii legate de emiterea anumitor acte normative de către instituţie. (NewsIn)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE