Finantare prin proiecte la Statiunea de Cercetare Ovine Reghin Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 167 Vizualizări

Finantare prin proiecte la Statiunea de Cercetare Ovine Reghin

p_11_2_cca02e.jpgGreutatile financiare datorate crizei se fac resimtite si la nivelul sectorului zootehnic, atat in productie, cat si in ceea ce priveste sectorul cercetarii, unde statiunile de cercetare din judetul Mures, resimt din plin efectele acesteia, cautand modalitati de a-si continua activitatea, in special prin proiecte care sa le asigure finantarea. La Statiunile de Cercetare, Dezvoltare pentru Cresterea Ovinelor si Caprinelor Reghin, prin rolul cresterii animalelor din zona Mures, a Reghinului in special, prin programele de dezvoltare rurala si prin gestionarea resurselor naturale existente aici, reprezinta modalitatea de a mai face un pas spre o activitate mai efficienta in ceea ce priveste oaia si capra de pasune, pasuni existand din plin. Spre exemplu, in judetul Mures, exista un efectiv de 400.000 de capete, efectiv care nu e deloc neglijabil, iar productia de carne la oaie, este una care are cerere pe piata, chiar si pe pietele externe. “S-a vazut ca toti am avut cerere pentru piata araba, prin ce am reusit sa facem in ultima vreme, prin utilizarea berbecilor de carne si realizarea unui miel cu o cantitate de carne mult mai mare, de calitatea I, prin care avem sanse sa ne incadram pe piata occidentala, si sa vindem atat mielul de Pasti, cat si mielul ingrasat, cu o carcasa de peste 20 de kilograme, Avem de asemenea si un material genetic, cu un potential in ceea ce priveste productia de carne in zona noastra. Avand in vedere cerinta de pe piata, precum si resursele existente, consider ca pentru zootehnie, rolul oaiei si al caprei, este bine motivat si justificat,” ne-a declarat Rau Vasile, directorul Statiunii de Cercetare, Dezvoltare pentru Cresterea Ovinelor si Caprinelor Reghin

Proiecte pentru 2010
Potrivit directorului statiunii, in cadrul cercetarii, e necesar o implicare mai ampla in ceea ce priveste proiectele pentru realizarea obiectivelor. In aceasta privinta, prin proiectele aflate in derulare, sunt asigurate resursele pentru finantare in perioada urmatoare.
“Avem in momentul de fata si o alta categorie de proiecte, mult mai aproape de crescatorii de animale, pentru exploatatiile agricole, in vederea cresterii eficientei in activitatea zootehnica, Speram sa promovam in acest an, cel putin doua proiecte, unul legat de resursele furajere in zona montana, si un proiect legat de cresterea numarului de reproducatori, amelioratori, in special pentru producerea de carne la oaie si pentru producerea de lapte la capre. Poate ca suna cam optimist, dar e impetuos necesar sa gasesti solutii pentru a putea merge mai departe,” a precizat Rau Vasile.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE