Forfetarul netezeste drumul firmelor spre groapa Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 57 Vizualizări

Forfetarul netezeste drumul firmelor spre groapa

p_12_4_01.jpg

Administratorii SRL-urilor muresene amenintate cu impozitul forfetar de catre Ministerul Finantelor critica aspru acest impozit, pentru unii dintre ei acest lucru insemnand falimentul.
Impozitul forfetar se doreste sa fie aplicat, printre altele, in afacerile din domeniul turismului, centrelor de fitness, dar si pompelor funebre. Filosofia impozitului forfetar este de a impozita afacerile in mod particular, dupa o anumita formula specifica acelei activitati. Patronii mureseni vad in acest impozit sfarsitul afacerii. Intai criza financiara a redus in mare parte profitul afacerilor muresene, iar apoi a venit ideea forfetarului. Patronul pizzeriei- restaurant, Pizza Venetia este ingrijorat de viitorul afacerii sale, mai ales ca pe langa darile la stat mai trebuie sa plateasca si chirie pentru spatiu. “Eu personal sunt foarte ingrijorat. Clientii aproape au disparut complet. Iar daca nu mai ai nici proprietatea ta si platesti chirie, asa ca mine, nu faci profit. Cheltuielile la stat sunt foarte mari si mai platesti si impozit forfetar. Parerea mea este ca nu se uita unde trebuie. Restaurantele sun ultimul loc unde ajung oamenii. Intai isi cumpara o haina, un medicament. Dar se pare ca tot la noi se vede evaziunea foarte mare, ceea ce este total fals”, a declarat Tudor Olteanu, administrator Pizza Venetia. Altii se resemneaza. “Nu sunt de acord cu acest impozit, dar daca se aplica nu o sa avem ce face”, a precizat si Leonida Spermeza, administrator Curtea Bavareza.  
Unii administratori ai firmelor de pompe funebre spun ca in conditiile in care se aplica impozitul se vad nevoiti sa puna punct afacerii. Gandurile sumbre ale falimentului incep sa dea roade. “Cand nici nu prea ai mult de lucru, pentru ca noi am inceput in 2006, iar pe piata existau deja alte firme de pompe funebre care si-au format o clientela, impozitul forfetar va pune punct. Sa platesc si impozit dupa ce ca nu am clientela!? Daca se introduce as opri definitiv SRL-ul”, s-a plans Ileana Barabas, administratoarea firmei Baitig SRL din Reghin. Pentru Csiki Laszlo, administratorul firmei de pompe funebre Apusul SRL din Targu Mures, forfetarul este o “escrocherie”. “Ne afecteaza pe toti care avem SRL-uri. Este o escrocherie si incearca sa traga pielea de pe SRL-urile care fac bani. Suntem cu totul la zi darn e baga in fiecare an cate o taxa noua, in loc sa ne ajute”’, este de parere Csiki Laszlo.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE