Linie de productie de 350.000 de euro pentru Romcab Târgu-Mures Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 79 Vizualizări

Linie de productie de 350.000 de euro pentru Romcab Târgu-Mures

p_2_1_21b44c.jpgActionarii SC Romcab SA Târgu-Mures au decis joi, 21 ianuarie, în cadrul Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor, aprobarea contractarii unui credit bancar în cuantum de pâna la 4 milioane de euro, suma necesara pentru capital de lucru. De asemenea, actionaii au decis înfiintarea unui punct de lucru în Bucuresti, precum si achizitionarea unui aparat automat de masurare în vederea cresterii productivitatii muncii. „Necesarul de surse în suma de pâna la 4 milioane de euro este generat de influenta cumulata a urmatorilor factori: în vederea realizarii cifrei de afaceri propuse este necesar achizitionarea de materii prime cu peste 80% mai mult decât în 2009. Principala materie prima, cuprul, se achizitioneaza cu plata în avans, creându-se astfel un decalaj între momentul platii materiilor prime si încasarea contravalorii produselor finite, decalajul total fiind de 90 de zile”, a explicat Gombos Csaba, directorul general al Romcab Târgu-Mures. În aceste conditii, a sustinut Gombos Csaba, nivelul de finantare previzionat de societate în suma de 4 milioane de euro provine atât din necesitatea finantarii ciclului de productie, cât si din sustinerea stocurilor de materii prime, semifabricate si a termenelor de plata acordate clientilor. „Prin atragerea acestor surse se previzioneaza cresterea cifrei de afaceri cu aproximativ 90% comparativ cu anul 2009. În urma prospectarii pietei bancare, se propune ca finantator CEC Bank, Exim Bank sau orice alta banca, care îsi desfasoara interesul pentru acest proiect si ofera conditii favorabile de cost”, a aratat Gombos Csaba.
Totodata, în vederea cresterii productivitatii muncii, actionarii au decis achizitionarea unui aparat de masurare si etichetare de la societatea Skaltek din Suedia, care va costa aproximativ 350.000 de euro si care va determina o crestere a productivitatii cu pâna la 125%. „Linia automata Skaltek poate substitui necesarul suplimentar de forta de munca, pe lânga faptul ca vor putea fi procesate în bune conditii, cu numarul de personal existent în prezent, 350 de tone de cupru lunar în loc de o cantitate medie de 165 de tone de cupru. Costul maxim de achizitie al acestei linii este de 350.000 euro, costuri care ar putea fi recuperate pe seama economiilor rezultate din costul cu forta de munca suplimentara în 2,35 ani”, a precizat Gombos Csaba.
De asemenea, actionarii Romcab l-au desemnat pe Gombos Csaba pentru efectuarea demersurilor necesare înfiintarii unui punct de lucru la Bucuresti, soseaua Nordului nr. 114-140, sector 1.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE