Borbely Laszlo: „Statul nu poate ieftini benzina” Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 25 Vizualizări

Borbely Laszlo: „Statul nu poate ieftini benzina”

9_2_06.jpg
Ministrul Mediului şi Pădurilor din România, Borbely Laszlo, a declarat, ieri, că statul nu are competenţele necesare pentru a interveni să ieftineasca benzina deoarece astfel ar încălca regulile economiei de piaţă, dar a subliniat faptul că Executivul poate solicita explicaţii producătorilor care au mărit preţul combustibilului. „Dacă nu se justifică scumpirea, atunci trebuie să cauţi motivul pentru care producătorii majorează preţul. Am cerut în cadrul Coaliţiei să ni se dea mai multe detalii, să vedem evoluţia pe plan internaţional, preţul barilului şi altele care influenţează preţul benzinei”, a afirmat Borbely Laszlo.
Potrivit acestuia, în cazul în care datele arată că preţul benzinei a fost crescut în mod nejustificat, cei implicaţi ar putea fi interpelaţi de Guvern pentru a da explicaţii. ”Dacă datele arată că a fost crescut în mod nejustificat preţul benzinei, s-ar putea să invităm pe cei implicaţi să ne explice care e motivul creşterii. E normal ca Guvernul să încerce să găsească modalităţi de rezolvare sau măcar să aibă toate informaţiile în acest sens”, a precizat Borbely Laszlo.
De asemenea, ministrul Mediului a subliniat că în viitorul apropiat ţara noastră va deveni o importantă piaţă de desfacere pentru maşinile hibride şi electrice, iar producătorii vor fi stimulaţi de Guvern pentru a-şi dezvolta afacerile în România. „Avem semnale că producătorii de maşini electrice sunt interesaţi şi de România. Acesta este viitorul. Aţi văzut ce se întâmplă cu schimbările climatice. Am participat la mai multe summit-uri, se pregătesc strategii importante. Producătorii vor fi sprijiniţi dacă aceste maşini vor intra pe piaţă. Şi România va ajunge o piaţă pentru aceste maşini”, a arătat Borbely Laszlo.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE