Cursuri despre pieţele de capital la CECCAR Mureş Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 133 Vizualizări

Cursuri despre pieţele de capital la CECCAR Mureş

12-1_11.jpg
Pe lângă tradiţionalele cursuri şi seminarii pe tema fiscalităţii, experţii contabili şi contabii autorizaţi afiliaţi la Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) Mureş vor beneficia în acest an de cursuri despre pieţele de capital sau de fonduri structurale. Care sunt explicaţiile pentru organizarea acestor noi activităţi am aflat de la Ramona Neag, preşedintele CECCAR Mureş.

Reporter: Cum a fost anul 2010 pentru CECCAR Mureş?
Ramona Neag: La nivelul CECCAR Mureş există un consiliu format din şase membri, inclusiv preşedintele, care practic se ocupă de conducerea acestei filiale. Aspectele pe care noi le-am urmărit şi le urmărim sunt legate de analiza modului în care membri noştri îşi desfăşoară activitatea din punct de vedere al cotizaţiilor, al pregătirii profesionale continue care reprezintă o activitate deosebit de importantă. De asemenea, urmărim activitatea stagiarilor care reprezintă viitorul filialei. Prin activităţile organizate la sediul filialei, ei sunt puşi efectiv să înveţe pentru a fi pregătiţi în vederea examenului de aptitudini. În cursul anului 2010 am avut o situaţie mai desoebită pentru că a trebuit să radiem stagiari care după parcurgerea activităţii de stagiu, efectiv nu s-au prezentat la examenul de aptitudini şi după mai multe solicitări de-ale noastre, au pierdut toată perioada pe care au desfăşurat-o şi vor trebui să dea un nou examen.

Rep.: Cum aţi colaborat cu instituţiile publice?
R.N.: Urmărim foarte mult relaţia pe care filiala trebuie să o aibă cu instituţiile publice, care reprezintă pentru noi un partener. Din punctul meu de vedere, am colaborat destul de bine, personal ca preşedinte al filialei am fost mereu foarte bine primită la nivelul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Casei de Sănătate, Casei de Pensii şi a ORC. Cele mai multe întâlniri pe care le avem lunar cu membri noştri presupun şi invitarea unui reprezentant al unor instituţii publice din judeţ, care au răspuns pozitiv, realizând astfel o colaborare benefică.

Rep.: Câţi membri inactivi sunt la nivelul CECCAR Mureş?
R.N.: La nivelul filialei am avut peste 335 de membri inactivi în anul 2009, iar în momentul de faţă avem doar 216 la 31 decembrie 2010. Membri inactivi au calitate de expert contabil sau contabil autorizat dar din motive diverse nu poate să îşi desfăşoare activitatea şi ca atare sunt membri, dar nu profesează efectiv. Am militat pentru reducerea numărului de membri inactivi, iar cei care nu şi-au clarificat statutul au fost radiaţi.

Rep.: Ce vă propuneţi pentru acest an?
R.N.: Pentru 2011 ne-am propus organizarea unor cursuri de pregătire profesională pe domenii diverse. În anul 2010 am avut foarte multe cursuri şi seminarii pe domenii de fiscalitate pentru că este vorba despre un domeniu mereu în schimbare. De asemenea, am oferit cursuri pe contabilitate şi cred că se impun cursuri pe domenii legate de pieţele de capital sau de fonduri structurale. De aceea, dorim să invităm lectori de la nivelul CECCAR, pregătiţi pe aceste domenii pentru a oferi cursuri de pregătire profesională la un nivel destul de ridicat pentru ca fiecare dintre noi să beneficiem de informaţii noi.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE