Vasile Pop, reales în fruntea Camerei de Comerţ şi Industrie Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 100 Vizualizări

Vasile Pop, reales în fruntea Camerei de Comerţ şi Industrie

12_e8006b.jpgVasile Pop a fost reales la finele anului trecut la conducerea Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Mureş. Pentru a afla implicaţiile care ţin de viitorul mandat dar şi câteva obiective bifate cu succes în anul precedent, l-am rugat pe domnia sa să ne acorde interviul următor.
Reporter: Ce vă propuneţi să realizaţi în noul mandat de preşedinte?
Vasile Pop:
În următorii patru ani trebuie să ne axăm pe câteva activităţi mai importante. O activitate prioritară pentru judeţul Mureş este aceea de organizare de târguri şi expoziţii. Dorim să avem realizări cât mai deosebite pentru a atrage şi judeţele limitrofe cu societăţi şi expozanţi care să ni se alăture iar noi să îi promovăm în alte judeţe. Avem reprezentanţi unici în judeţul Mureş de la Romexpo Bucureşti, iar printre cei prezenţi se vor număra şi Expotransilvania, Exposib, Expo-Har, aparţinând de Sibiu, Harghita, Alba şi Cluj. Săptămâna viitoare mă voi deplasa la Szekesfehervar pentru încheierea unui protocol şi cu Radetzky Jeno, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie, pentru a putea veni şi expozanţi din Ungaria. Sperăm să avem cel puţin trei sau patru târguri mari în Târgu-Mureş şi câte unul în Sighişoara şi Reghin. Ne implicăm şi în pregătirea profesională, căci rolul CCI trebuie să fie unul important. Dorim aşadar să facem cât mai multe cursuri şi specializări. Apoi, vom lua în calcul ce posibilităţi sunt prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) ca să oferim gratuităţi firmelor în obţinerea de surse de finanţări prin fonduri europene, prin întocmirea de proiecte.  Desigur, avem multe activităţi care sunt promovate atât în mass-media cât şi prin buletinul nostru informativ şi sperăm că rezultatele nu vor întârzia să apară.
Rep.: Cum a fost anul 2011 pentru CCI Mureş?
V.P.:
Anul precedent a fost unul bun. Am reuşit să prestăm servicii pentru firmele din judeţ, servicii de consultanţă financiară, juridică, comercială şi am derulat o serie de programe din care v-am amintit cel referitor la întocmirea de proiecte. Aş mai putea aminti programul de arbitraj comercial, mediere şi cursurile de pregătire profesională, al căror număr s-a dublat, avânt 870 de cursanţi. De asemenea, ne bucurăm de succesul Târgului de Toamnă, cu o deschidere de peste 2000 mp pentru prezentare de produse.
Rep.: Care este noua structură de conducere a CCI?
V.P.:
În luna decembrie a anului trecut am avut întâlnirea generală a membrilor Camerei de Comerţ, în care a fost prezentată atât activitatea cât şi strategia de viitor. În cadrul acestei întâlniri s-a ales noua conducere, formată din 19 persoane şi un preşedinte, în persoana mea. Cei patru vicepreşedinţi sunt: Gonczi Andras, Popa Eugen, Pescar Radu Mircea şi Ilyes Kalman. Conducerea operativă este formată din preşedinte şi din vicepreşedintele executiv Steluţa Maria Băţagă. Secretar general este Victor Manolache, iar trezorier, Eugenia Novac.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE