Judith Bordy: „Inerţia şi rutina ne complică viaţa” Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 285 Vizualizări

Judith Bordy: „Inerţia şi rutina ne complică viaţa”

Psihologii spun că lipsa mişcării este principalul factor care duce la scăderea sănătăţii fizice şi psihice, la degradarea prematură a organismului şi la scăderea capacităţii de regenerare a acestuia. Psihologul Judith Bordy organizează, începând din această lună, exerciţii de respiraţie, întindere şi balansare, care au scopul de a reda echilibrul fizic şi psihic şi a îmbunătăţi puterea de muncă. Despre exerciţii, recomandări pentru un stil de viaţă cât mai bun şi programul acestor activităţi ne vorbeşte într-un interviu.

Reporter: Organizaţi, începând din 4 februarie, o activitate de grup care cuprinde combinaţie de activităţi care oferă posibilitatea schimbării stilului de viaţă. Ce se întâmplă mai exact în cadrul acestor întâlniri? Este o modalitate prin care putem scăpa de stresul cotidian?

Judith Bordy: Stilul de viaţă ar trebui să reflecte alegerea conştientă a fiecăruia. În cadrul întâlnirilor, puteţi beneficia de informaţii pertinente care, odată aplicate, generează o confirmare din partea fiinţei noastre. Starea generală de bine  se reflectă prin: îmbunătăţirea randamentului personal, echilibrul fizic şi psihic, relaxarea  şi capacitatea de a menţine atenţia, reducerea frământărilor mental-emoţionale, destinderea musculaturii, îmbunătăţirea puterii de lucru, deci şi reducerea stresului fizic şi psihic.

Rep.: După primele două întâlniri, cum au fost participanţii? Care a fost feedback-ul lor?

J.B.: Participanţii au fost mulţumiţi de program atât în privinţa exerciţiilor, cât şi a informaţiilor teoretice primite.

Rep.: De unde v-a venit ideea de a organiza aceste exerciţii?

J.B.: Doream să ofer un mediu relaxant care să nu fie perceput ca un tratament, ci ca o alegere liberă a celor care simt nevoia să facă ceva pentru îmbunătăţirea stării lor generale. Astfel, pot urmări şi îndruma evoluţia fiecăruia şi pot oferi şi sfaturi personalizate.

Rep.: Aceste întâlniri se organizează în zilele de marţi şi joi, săptămânal?

J.B.: Da. Doresc să implementez acest program pentru a asigura o continuitate, care este necesară însuşirii unor bune practici.

Rep.: De ce este importantă munca de grup?

J.B.: Grupul  are puterea să mobilizeze mai bine decât activităţile solitare şi să motiveze fiecare membru să participe cu ce are mai bun. Participanţii pot să împărtăşească experienţa lor, pot auzi impresiile şi părerile celorlalţi, pot socializa şi simt că nu sunt singuri nici în încercări, nici în bucurii.

Rep.: Şi, în final, să ne spuneţi, vă rog, care ar fi beneficiile în urma acestor activităţi şi ce recomandare le-aţi face oamenilor?

J.B.:  Mişcarea este un atribut al oricărui organism viu. Lipsa de mişcare este principalul factor care duce la scăderea sănătăţii fizice şi psihice, la degradarea prematură a organismului şi scăderea capacităţii de regenerare a acestuia. Activităţile noastre cuprind exerciţii de respiraţie, întindere, balansare, care nu necesită efort fizic deosebit, în schimb contribuie la echilibrarea energetică a organismului: îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi funcţionarea organelor interne, ajută procesele de respiraţie, digestie, asimilare, detoxifiere; sprijină creşterea flexibilităţii corpului şi a minţii, reducerea durerilor fizice, îmbunătăţirea coordonării mişcărilor, îmbunătăţirea aspectului fizic, creşterea încrederii în sine, reducerea  stresul, anxietăţii, oboselii şi insomniei. Participanţii beneficiază şi de explicaţii teoretice cu privire la procesele fiziologice şi mental-emoţionale care au loc în organism, dezechilibre ce pot apărea şi exemple specifice de remediere. Iar la final, dansăm sau facem alte activităţi de destindere sau generatoare de voie bună. Recomandarea mea ar fi să nu vă izolaţi nici în bucurie, nici în suferinţă, pentru că inerţia şi rutina lucrează încet dar sigur, iar remedierea efectelor lor cumulate poate fi complicată.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE