Noiembrie aduce cursuri de alăptare pentru viitoarele mămici Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 111 Vizualizări

Noiembrie aduce cursuri de alăptare pentru viitoarele mămici

Mother's love. Cute baby 6 month with mother.

Mami Center organizează la sediul Senso, pe tot parcursul lunii noiembrie, o serie de cursuri pentru mămici. Potrivit Adinei Iancu, educator perinatal SAMAS, moașă și consultant în terapie, pe lângă aceste cursuri, mămicile trebuie să știe că pot primi 24 de ore din 24 consultații pentru alăptare.

Astfel, în data de 13 noiembrie, de la ora 17.30, va avea loc cursul intitulat „ Alăptarea contează”, în data de 16 noiembrie, de la ora 17.30, se desfășoară un curs special destinat mămicilor cu bebeluși de la două săptămâni la șase luni. În data de 17 noiembrie, de la ora 11.00, se va susține cursul de pregătire pentru naștere pentru mămicile aflate în săptămâna 28 de sarcină. Miercuri, 18 noiembrie, are loc cursul despre îngrijirea bebelușului și tot în aceeași zi, de la ora 16.00, mămicile sunt invitate la gimnastică de reeducare abdoperineală. În zilele de 23 și 24 noiembrie, de la ora 17.30, va avea loc cursul de pregătire pentru naștere pentru mămicile aflate în săptămâna 34 de sarcină. Ziua de 26 noiembrie este dedicată mamelor care alăptează, iar în acest sens se va organiza un grup de suport. Mamele care doresc să se înscrie la aceste cursuri pot să o facă la numărul de telefon: 0743-319.890.

Peste 25 de mame au beneficiat de cursuri
Cât despre cursurile de educație perinatală destinate gravidelor și mamelor ce provin din comunitățile defavorizate din județul Mureș, până acum au fost consiliate peste 25 de mame. „Luna trecută, am avut în program peste 25 de mame consiliate, în jur de 15 la Râciu și restul la Maternitatea Veche. De înscris personal, din păcate, nu s-au înscris. Luna aceasta, continui la Maternitatea Veche, unde merg de două ori pe saptămână cate 3-4 ore, dar și la Râciu, Glodeni și în locurile în care voi găsi deschidere”, a declarat Adina Iancu. Educatorii perinatali susțin că peste 75 de femei din întreg județul vor beneficia gratuit, timp de șase luni, de cursuri și suport în ceea ce privește sarcina și îngrijirea copilului. Obiectivele principale ale programului sunt creșterea ratei de alăptare exclusivă pentru cel puțin șase luni și facilitarea accesului la pregătirea pentru naștere, realizată de educatori perinatali certificați. Beneficiarele sunt femeile din familii cu venit minim/membru de 500 de lei, victimele violenței în familie, mamele tinere sub 18 ani, femeile din case de protecție, centre de îngrijire a copilului și femeile aflate în situații de risc. „Cele mai multe cazuri de mortalitate și morbiditate maternă și infantilă sunt întâlnite în rândul femeilor din comunitățile sărace. O bună parte dintre aceste probleme ar putea fi însă rezolvate dacă femeile aflate în perioada maternității ar fi informate cu privire la îngrijirea în sarcină și pregătirea pentru naștere, precum și nutriția sănătoasă, a lor și a bebelușului, și ar accesa la timp sistemul de îngrijiri de sănătate”, a mai arătat Adina Iancu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE