Home / Social / Despre tainele meseriei de polițist, de Ziua Poliției Române

Despre tainele meseriei de polițist, de Ziua Poliției Române

Distribuie

big_dsc_8287

Poliția mureșeană va îmbrăca haine festive vineri, 25 martie, în ziua în care se marchează 194 de ani de atestare documentară a Poliţiei Române, devenind deja o tradiţie ca poliţiştii să fie alături de cetăţeni pentru a sărbători. Cu această ocazie, vor avea loc o serie de activități organizate de Inspectoratul de Poliție Județean Mureș.


După cum anunță organizatorii, în perioada 21- 24 martie, poliţiştii de proximitate şi de la prevenire vor desfăşura activităţi în unităţi de învăţământ la clase liceale pe tema prevenirii delincvenţei juvenile şi promovarea profesiei de poliţist. În ziua de marţi, 22 martie, de la ora 13,30, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş va avea loc premierea concursului la faza judeţeană „Desenăm! Ne jucăm! Circulaţie învăţăm!” şi întâlnire cu partenerii, cu tema „Împreună pentru siguranţă”. Momentul festiv va reuni toți partenerii care s-au implicat în activităţile şi proiectele de prevenire, desfăşurate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş.

În ziua de miercuri, 23 martie, va avea loc ,,Ziua porţilor deschise” la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş. Începând cu ora 13,00, polițiștii mureşeni vor prezenta vizitatorilor aspecte privind modalităţile de intervenţie şi mijloacele cu care acţionează în cazul producerii unor evenimente aflate în competenţa de investigare a poliţiştilor. De asemenea, poliţiştii din cadrul Serviciului Management Resurse Umane, vor expune oferta educaţională a Academiei de Poliţie „A.I.Cuza” Bucureşti şi a Şcolilor de agenţi de poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca şi „Vasile Lascar” Câmpina.

Joi, 24 martie, începând cu ora 13.00, vor fi organizate activităţi în centrul municipiului Târgu-Mureş unde va fi un stand cu materiale informative cu caracter preventiv, prezentarea armamentului şi a tehnicii din dotarea Serviciului de Acţiuni Speciale, expunerea unei autospeciale de la Serviciul Rutier, promovarea carierei de poliţist de către Serviciul Resurse Umane şi prezentarea autolaboratorului criminalistic, unde va avea loc şi o demonstraţie efectuată cu ajutorul câinelui de urmă.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Târg de Crăciun la DAS Târgu Mureș

Distribuie Marți, 5 decembrie, Direcția de Asistență Socială (DAS) Târgu-Mureș organizează, în parteneriat cu ONG-urile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.