Home / Sanatate / Consumul recomandat de apă face minuni pentru organismul uman

Consumul recomandat de apă face minuni pentru organismul uman

Distribuie

Un consum suplimentar de apă plată determină adoptarea unui regim alimentar mai sănătos, scrie AGERPRES. Potrivit sursei citate, cercetătorii de la Universitatea Illinois au analizat obiceiurile nutriționale a circa 20.000 de adulți, observați aproximativ zece ani. Consumul de apă plată este în medie de patru pahare pe zi, reprezentând o parte din aportul total de apă (la el se adaugă celelalte surse: ceai, cafea, băuturi gazoase, apă din alimente și cea utilizată pentru pregătirea lor). Când proporția de apă plată în apa totală crește, chiar și puțin, se constată o asociere pozitivă (în mod global, la o populație amplă) în privința scăderii aporturilor calorice totale (mai ales cele implicate de consumul băuturilor gazoase și al dulciurilor), precum și a cantității de grăsimi (saturate), zahăr, sare și colesterol. Acest efect este similar indiferent de statutul socio-economic al oamenilor sau greutatea lor corporală la începutul studiului.
Autorii cercetării apreciază că „promovarea unui consum crescut de apă plată ar putea fi utilă în cadrul unei strategii de sănătate publică, destinată reducerii aporturilor calorice și vizării unei alimentații mai sănătoase”. Ei amintesc totuși că un consum excesiv de apă ar putea crea reale probleme la vezică (distensie vezicală), recomandarea fiind de 1-1,5 litri de apă plată pe zi, adică șase-opt pahare. Alte studii au arătat că un pahar de apă băut înainte de masă mai taie din pofta de mâncare


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: Ministrul Sănătății, vizită la Spitalul Municipal „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin

Distribuie Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a efectuat astăzi o vizită la Spitalul Municipal „Dr. Eugen …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.