Cum să avem o inimă sănătoasă pe timp de caniculă Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 236 Vizualizări

Cum să avem o inimă sănătoasă pe timp de caniculă

Unul dintre factorii care îşi pun amprenta în mare măsură asupra calităţii vieţii persoanelor suferind de boli cardiovasculare este nici mai mult, nici mai puţin decât starea vremii, scrie CSID. Dacă este prea frig, prea cald, nivelul de umezeală este prea mare, la fel cel al presiunii atmosferice, cardiacii imediat încep să aibă simptome.
Iată ce recomandă CSID.
Evitaţi excesul de sare, care duce la hipertensiune, însă nici nu o eliminaţi complet din alimentaţie dacă nu aveţi probleme pentru că în caz contrar veţi ajunge în prag de hipotensiune. Eliminaţi grăsimile saturate, întrucât acestea favorizează creşterea nivelului colesterolului. Eliminaţi şi zahărul din meniul zilnic şi introduceţi fructele din abundenţă, legumele preparate la abur, cerealele integrale, peştele, grăsimile nesaturate, lactatele degresate.
Nu leneviţi, chiar dacă temperaturile înalte de afară nu vă îndeamnă la mişcare. Faceţi cel puţin 30 de minute de mişcare moderată zilnic – ceea ce înseamnă că nu veţi cădea  de epuizare. Plimbările la prima oră a dimineţii sau seara, când aerul devine mai suportabil, sunt cele mai indicate.
Nivelul colesterolului rău, adică LDL, trebuie să fie cât mai mic, în timp ce nivelul colesterolului bun, adică HDL, trebuie să fie cât mai mare. Dacă nivelul total al colesterolului depăşeşte valoarea de 200, trebuie să luaţi măsuri. Există tratamente medicamentoase şi un regim alimentar special pe care dacă nu le respectaţi puteţi suferi blocaje arteriale şi alte complicaţii. Fumatul este nesănătos din toate punctele de vedere, întrucât ne afectează pe mai multe căi. Acelaşi lucru se poate spune şi despre kilogramele în plus, mai ales când sunt acumulate în jurul organelor importante (silueta măr).

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE