Home / Sanatate / Spaţiu de joacă nou pentru copiii de la Secţia Neuropsihiatrie

Spaţiu de joacă nou pentru copiii de la Secţia Neuropsihiatrie

Spitalul Clinic Judeţean Mureş şi Fundaţia International Christian Aid (ICA) au inaugurat, la finalul săptămânii trecute, un spaţiu de joacă la Secţia Neuropsihiatrie Pediatrică. Un grup de voluntari din Elveţia a lucrat timp de o săptămână la amenajarea spaţiului dedicat copiilor din cadrul secţiei, fondurile pentru acest proiect fiind alocate de către Fundaţia International Christian Aid.

Colaborarea dintre cele două instituţii a început în urmă cu 5 ani, iar fundaţia a derulat şi alte proiecte care au adus donaţii pentru mai multe secţii ale Spitalului Clinic Judeţean Mureş. „Ne bucurăm că am reuşit să finalizăm un nou proiect alături de Fundaţia Internaţional Christian Aid, partener de nădejde al Spitalului Clinic Judeţean Mureş. Copiii internaţi la Secţia Neuropsihiatrie Pediatrică au nevoie de astfel de spaţii, iar noi încercăm să aducem îmbunătăţiri în fiecare an mediului în care aceştia sunt internaţi şi primesc tratament. Aceasta este doar una dintre colaborări, instituţia noastră având şi alte parteneriate cu diverse fundaţii şi asociaţii”, a declarat dr. Dan Sîmpălean, managerul Spitalului Clinic Judeţean Mureş.

Amenajarea spaţiului de joacă a fost făcută de o echipă formată din 16 persoane, 12 dintre acestea fiind membri ai fundaţiei din Elveţia. „Fundaţia noastră are o colaborare îndelungată cu Spitalul Clinic Judeţean Mureş, iar noi ne bucurăm că am găsit deschidere din partea reprezentanţilor instituţiei pentru derularea proiectelor. Împreună am reuşit să identificăm anumite necesităţi la secţiile de Chirurgie, Ginecologie, Pneumologie şi acum Neuropsihiatrie Pediatrică. De multe ori aceste colaborări au presupus donaţii venite din străinătate, iar acest lucru a ajutat atât pacienţii internaţi, cât şi personalul medical. Vom continua să colaborăm cu Spitalul Clinic Judeţean Mureş şi pentru alte proiecte”, a spus Nagy Janos, administratorul Fundaţiei ICA România.
Deschiderea spaţiului de joacă s-a făcut în prezenţa reprezentanţilor SCJ Mureş, Fundaţiei ICA, personalului medical şi a copiilor internaţi în această secţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Dan Barna, întâlnire cu simpatizanții USR PLUS din Mureș

Fostul vicepremier Dan Barna, candidat la funcția de președinte al USR PLUS, a efectuat, în …