Home / Invatamant / UPDATE: Adresă de urgență a ISJ Mureș către școli referitoare la condițiile meteorologice nefavorabile

UPDATE: Adresă de urgență a ISJ Mureș către școli referitoare la condițiile meteorologice nefavorabile

UPDATE: Cursuri suspendate în școli din Sighișoara și Zagăr (link – AICI)

UPDATE: În 10 ianuarie Cursurile Școlii Gimnaziale „Wesselényi Miklós” Ghindari au fost suspendate integral din cauză că a înghețat conducta de gaz. (link – AICI)

Grădinițele din comuna Viișoara și structura Curcubeu – Valea Rece a Școlii Gimnaziale „Romulus Guga” din Tîrgu Mureș sunt închise până în 11 ianuarie.

UPDATE: Mâine, 9 ianuarie, vor fi închise grădinițele din comuna Viișoara (link – AICI)

Inspectoratul Școlar Județean Mureș a transmis, astăzi, 8 ianuarie, unităților de învățământ din județ o adresă de urgență referitoare la condițiile meteorologice nefavorabile. Adresa ISJ Mureș către conducerile unităților de învățământ preuniversitar a fost trimisă în urma „avertizărilor meteorologice de temperaturi scăzute, transmise de către A.N.M., pentru zilele următoare, în vederea asigurării siguranței elevilor și a personalului didactic și nedidactic”, se precizează pe edums.ro, siteul Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

Unitățile de învățământ pot suspenda cursurile

Școlile sunt solicitate să stabilească legături permanente cu autoritatea publică locală, Poliție, I.S.U. și cu inspectori școlari generali adjuncți Illés Ildikó și Lavinia Mureșan. În funcție de situația vremii și de condițiile din localitatea respectivă conducerea unităților de învățământ pot lua măsuri de suspendare a cursurilor „pentru toate nivelurile de învățământ sau doar pentru anumite niveluri”, se precizează în adresa ISJ Mureș, publicată pe site-ul Inspectoratului.

Conducerile unităților de învățământ care au decis/decid suspendarea cursurile trebuie să informeze părinții și elevii afectați. De asemenea, trebuie să raporteze către inspectorii școlari generali adjuncți prin SMS „dacă s-a decis suspendarea cursurilor (integral sau parțial) astfel: duminică,08.01.2017, până la ora 11.00 și începând de luni, 09.01.2017, pe toată durata menținerii atenționării meteorologice, la orele 7.30, 13.00 și 18.00”, se precizează în adresa semnată de Illés Ildikó, inspector școlar general adjunct, și de Nadia Rață, inspector școlar general.

În cazul în care se decide suspendarea cursurilor directorii școlilor trebuie să informeze Inspectoratul Școlar Județean Mureș și pe email.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

ISU Mureș, noutăți despre incendiul de pe strada Depozitelor

Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Horea” al județului Mureș a …