Emese, tânara ucisă aseară, victima violenței în familie Justitie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 36796 Vizualizări

Emese, tânara ucisă aseară, victima violenței în familie

Emese, tânăra de 28 de ani ucisă prin împușcare aseară, în cartierul Unirii, se adresase miercuri unui avocat pentru a solicita instanței un ordin de protecție împotriva concubinului său. Crima, a confirmat în această dimineață Valentina Gândilă, prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, a avut loc pe fondul geloziei. Bărbatul de 30 de ani va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru săvârșirea unui cumul de infracțiuni, cea mai gravă fiind omorul calificat, ceea ce înseamnă că ar fi premeditat crima.

 

Femeia ucisă aseară cu o armă de vânătoare sunase recent la 112 în urma unei alte agresiuni a concubinului său.
“În urmă cu o săptămână a fost o solicitare la 112 a victimei, noi i-am prezentat toate posibilitățile pe care i le oferă legea, inclusiv de a obține un ordin de protecție sau de a fi dusă la un adăpost pentru protecția victimelor violenței domestice. La IPJ Mureș a fost înregistrat un dosar penal pentru amenințare, loviri și alte violente care a fost trimis la Parchet”, ne-a declarat inspector principal de poliție Andreea Pop, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.
Miercurea trecută, Emese s-a adresat unui avocat pentru a obține un ordin de protecție de la Judecătoria Tîrgu Mureș împotriva bărbatului, însă a fost prea târziu pentru tânara de 28 de ani. Potrivit legii, instanța putea emite ordinul de protecție în aceeași zi în caz de urgență deosebită, dacă Emese s-ar fi temut pentru viața ei și l-ar fi solicitat.
Altfel, emiterea ordinului de protecție de către instanță durează câteva zile.

 

Ucisă din gelozie

 

Emese muncea aseară la barul Loren’s din cartierul Unirii când a fost deschis focul asupra sa, din afara localului, cu o armă de vânătoare cu alice, deținută ilegal, deoarece atacatorul nu deținea permis de port-armă.
“Un bărbat pe fondul geloziei a tras două gloanțe, unul a ucis femeia și unul a fost tras în piciorul unui client care a supraviețuit. Persoana respectivă este reținută pentru 24 de ore, urmând a continua cercetările în cauză”, ne-a declarat Valentina Gândilă, prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș.
Tânăra de 28 de ani a decedat la o oră după ce a fost împușcată, la Unitatea de Primiri Urgențe, având plămânii perforați și intrând în stop cardio-respirator.
Bărbatul va fi prezentat în cursul zilei de astăzi judecătorului de drepturi și libertăți, la Tribunalul Mureș, cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de omor calificat, tentativă de omor calificat, uz de armă, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, tulburarea liniștii publice.
Omorul calificat este cea mai gravă infracțiune din cumulul de infracțiuni pentru care i s-a întocmit dosar penal deoarece presupune premeditarea, adică bărbatul a intenționat să o omoare. Sursele noastre susțin că acesta ar fi consumat alcool, pentru a pleda apoi că ar fi acționat într-un moment cu discernământ diminuat. Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș nu ne-a confirmat această ipoteză.
Alte informații găsiți aici
Ligia VORO

Foto: pagina de FB a victimei

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE