Variante pentru un mic dejun sănătos Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 1026 Vizualizări

Variante pentru un mic dejun sănătos

Nutriţioniştii oferă câteva idei pentru un mic dejun sănătos, săţios şi delicios. Iată ce scrie CSID:

1. Unt de migdale pe pâine prăjită şi fructe proaspete. Rapid, nutritiv, detoxifiant şi plin de energie. Aşa poate fi descris pe scurt acest minunat mic dejun preferat de nutriţionistul Dawn Jackson Blatner
2. Pâine din făină integrală umplută cu omletă cu brânză rasă şi o mandarină. Iată, avem aşadar incluse în acest mic dejun cereale, lactate, fructe şi proteine, exact ce are nevoie organismul pentru a face faţă unei zile întregi. Acesta este meniul agreat de Elizabeth M. Ward, consultant în nutriţie.
3. Mini-pizza englezească din făină integrală asezonată cu sos de roşii, brânză mozarella semi-degresată şi puţin piper roşu, dată la foc mic la cuptor până se topeşte brânza. Joy Bauer, expertă în nutriţie şi autoare a numeroase cărţi de diete, este adepta acestui stil de a lua micul dejun.
4. Susan Mitchell, medic nutriţionist, preferă pentru micul dejun vafa umplută cu unt de arahide şi afine proaspete, alături de un pahar cu lapte / un pahar de smoothie de banane, făcut din lapte degresat, iaurt grecesc slab, banană îngheţată, 1 sau 2 linguri de seminţe de in şi 1 sau 2 linguri de migdale, gheaţă.
5. Chefir cu piure de căpşuni, completat de o omletă. Chefirul nu este suficient de săţios pentru a asigura energia necesară, însă este uşor şi suficient pentru o şedinţă matinală la sala de sport. După care puteţi mânca o omletă din care să vă luaţi proteinele necesare supravieţuirii pentru restul zilei. Monica Reinagel, prezentatoarea unei emisiuni televizate despre sănătate şi doctorandă în nutriţie, iubeşte acest mic dejun.
6. Brânză de vaci degresată cu cereale şi căpşuni proaspete. În total, cam o cană de 250 ml.
7. Rochelle Sirota preferă la micul dejun biscuiţii din ovăz cu seminţe chia şi sirop din scorţişoară şi arţar (zilele reci)/ smoothie roz (zilele toride de vară), preparat din: o banană coaptă, 2 degete de zer de proteine, o cană de afine, căpşuni şi zmeură proaspete sau îngheţate, 220 grame de lapte de migdale sau de cocos neîndulcit, o lingură de unt de cocos, o linguriţă de extract de vanilie şi o linguriţă de praf Camu camu. Toate se amestecă în blender iar peste se adaugă boabe de cacao, seminţe de in şi chia.
8. Expertul în nutriţie Angela Ginn-Meadow recomandă ovăz gătit la foc mic cu cireşe uscate, la care adăugăm seminţe şi extract de vanilie şi 2 linguriţe de miere călduţă.
9. Clătite pline de proteine făcute din: o banană foarte coaptă, 4 albuşuri de ou, o lingură de unt de arahide sau de migdale, un praf de scorţişoară, puţină esenţă de vanilie sau migdale. Toate ingredientele sunt amestecate iar aluatul astfel obţinut se toarnă cu lingura în tigaia bine încinsă, fără ulei. Clătita se ţine pe foc câte 3 minute pe fiecare parte.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE