Home / Business / Anunţ important despre munca în străinătate

Anunţ important despre munca în străinătate

Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureș atrage atenția asupra modificărilor și completărilor Legii 156/2000 privind protecția cetățenilor români care lucrează în străinătate- republicată, prin Legea nr.232/2017.

Astfel :

  • Persoanele fizice nu au dreptul să exercite activităţi de mediere.
  • Nu accepta achitarea unor sume de bani cu titlu de garanții, întocmire  ”curriculum vitae“, traducere documente, procesare acte sau consultanță. Plata către agentul de plasare a unor sume de bani, reprezintă un risc pentru persoana aflată în căutarea unui loc de muncă.
  • Nu accepta să pleci la muncă în străinătate fără un contract de muncă sau forme legale de angajare acceptate în țara de destinație.
  • Soluţionarea unor conflicte de muncă pentru nerespectarea contractului de muncă de către angajatorul străin, este de competența instituțiilor statului respectiv.
  • Pentru informații suplimentare puteți solicita sprijinul Ambasadei României din țara respectivă, care vă poate îndruma cu privire la demersurile legale pe care le puteți urma.
  • Agenţii de ocupare a forţei de muncă au obligaţia de a asigura încheierea contractelor de muncă dintre cetăţenii români şi angajatorii străini şi în limba română.

p. Inspector şef

Jrs. Eva MAN

Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Locuri de muncă pentru sute de mureșeni, cu sprijinul AJOFM

În primele trei luni ale anului 2021, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare …