Share
Home / Sanatate / Mai puțini medici de familie

Mai puțini medici de familie

La contractarea din acest an numărul medicilor de familie aflați în relație contractuală cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mureș a scăzut. De la 285 de contracte s-a ajuns la 284.

”În asistența medicală primară avem un număr de norme vacante și mulți medici de familie care au împlinit vârsta de pensionare la care, prin comisia județeană care aprobă prelungirea activității în relație contractuală cu Casa, li s-au acordat prelungiri până aproape de vârsta de 70 de ani deoarece nu avem un eșalon disponibil care să preia praxisurile respective. Pe asistența medicală primară am scăzut cu o normă având în vedere că un medic de familie din mediul rural nu a mai putut încheia contract cu Casa de Asigurări de Sănătate și momentan nu avem o formulă de preluare a acestui praxis de către alt medic”, a declarat Rodica Biro, Președinte Director general al CJAS Mureș.

Aceasta a mai adăugat că pacienții sunt consultați în continuare deoarece în localitatea respectivă mai funcționează un cabinet cu un medic de familie.

Județul Mureș înregistrează deficit de medici de familie nu doar în mediul rural ci și în mediul urban. Sighișoara este una dintre localitățile unde și perspectiva de viitor este sumbră deoarece medicii care activează în prezent se apropie de vârsta de pensionare și în plus există și praxisuri vacante.

Arina TOTH

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Azomureș reia producția de îngrășăminte la capacități normale

Azomureș anunță finalizarea lucrărilor din cadrul reviziei tehnice parțiale și începerea procesului de repornire a …

Share
Share