Prezența mureșeană pe harta lumii Altele
  • Publicitate
  • 0 comentarii
  • 509 Vizualizări

Prezența mureșeană pe harta lumii

Prezența mureșeană pe harta lumii

Fiind singura universitate fundațională a orașului nostru, Universitatea “Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș ne reprezintă cu mândrie în lume prin numeroasele sale parteneriate și proiecte internaționale, extinse dincolo de granițele Uniunii Europene.

Dintre cele peste 80 de universități din 44 de țări cu care UDC colaborează acum, se evidențiază California State University din SUA, University of Nairobi din Kenya, Wuhan University si Hunan University din China, San Andres University din Bolivia și Politeknik Negeri din Indonezia, datorită proiectelor de cercetare comune asupra funcționalității Geosistemelor locale și regionale, valorificate prin publicarea rezultatelor în reviste de specialitate prestigioase precum Scientific Reports – Nature, Water Resources Management, International Journal of Environmental Research and Public Health și premiate de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) în cadrul programului P1 – Dezvoltarea sistemului național de cercetare.

Parteneriatele realizate cu universitățile din Iordania precum: Al-Ahliyya Amman University, Al-Balqa Applied University, Jordan University of Science and Technology, Tafila Technical University și Yarmouk University vizează extinderea colaborărilor pe domenii tehnice, medicină și informatică aplicată.

Universitatea Makerere din Uganda încurajează proiectele comune pe Geografie și Protecția Mediului încă din anul 2011, iar începând cu anul universitar 2019 – 2020 și pe Științe Economice în cadrul unui parteneriat Erasmus+ în care sunt prevăzute schimburi cu studenți și cadre universitare.

Universitățile din Noua Zeelandă (Auckland University of Technology, University of Otago), Uzbekistan (Bukhara University), India (HNB Garhwal University), Egipt (Cairo University) și Argentina (Universidad Nacional del Litoral), stimulează cooperarea în domeniul turismului și a sistemelor informatice geografice.

Prin intermediul programului Erasmus+ KA107, Universitatea “Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș a finanțat schimburi de studenți și cadre didactice cu Kyrgyz National University (Kârgâzstan), Tuzli Universitas (Bosnia – Herțegovina), Huanggang University(China), Gadjah Mada University (Indonezia), Pannasastra University (Cambogia), University Kuala Lumpur (Malaezia), Moscow Region State University (Federația Rusă) și Aga Xhite (Kosovo).

Pentru noul an 2020, Universitatea “Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș prevede extinderea parteneriatelor cu universități din Georgia, Armenia, Tunisia, R.D. Congo, Peru, Canada, Taiwan și Japonia, țări cu care au fost deja inițiate schimburi de profesori și semnate memorandumuri de înțelegere (MoU). În luna aprilie 2020, un grup de șapte studente din Canada vor efectua activități de voluntariat și practică de specialitate la noi în județ (Casa de copii Miercurea Nirajului, Campus UDC).

Prin proiectul international “Digital Transformation in Humanities”, în care Universitatea “Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș colaborează cu Tallinn University (Estonia), University of Ljubljana (Slovenia), European Association of Erasmus Coordinators, European Association of Geographers, Enide Solutions și European Digital Learning Network, se demonstrează un grad ridicat de performanță în domeniul noilor tehnologii, al educației continue și formării profesionale. Pe teme similare amintim alte două proiecte aflate în derulare, “Future Work – how to equip trainers with competences to provide lerners with skills for agile and digital work” și “Equality in Science, Technology, Engineering, Art and Mathematics – E-STEAM”.

Universitatea “Dimitrie Camtemir” din Targu Mures, derulează încă din anul 2009, prin programul E+, mobilități de studii și plasament pentru studenții din universitate în colaborare cu peste 20 de universități din Portugalia, Spania, Franța, Slovenia, Malta, Bulgaria și Turcia și peste 50 de instituții europene din mediul de afaceri. În cadrul colaborărilor cu instituțiile din Uniunea Europeană s-au remarcat mobilitățile de tip plasament la cabinete dentare din Italia unde studenții au avut ocazia să pună în practică cunoștințele teoritice acumulate la universitate. De asemenea au fost demarate acțiuni pentru dezvoltare de noi parteneriate în Italia, Turcia și Norvegia pentru specializarea de medicină dentară.

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE