Home / Sanatate / Problema testărilor pentru Covid-19 rezolvată în județul Mureș!

Problema testărilor pentru Covid-19 rezolvată în județul Mureș!

La nivelul județului Mureș vor exista în curând două aparate de testare pentru Covid-19. Este vorba de aparatul existent la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu-Mureș, aparat pentru care Spitalul Clinic Județean Mureș a comandat deja reactivii pentru efectuarea testelor. Pe lângă acesta, Spitalul Clinic Județean Mureș a comandat un al doilea aparat care va sosi săptămâna viitoare. Prin intermediul celor două aparate vor putea fi realizate peste 1.000 de teste zilnic.

Potrivit Biroului de presă al Consiliului Județean Mureș, Spitalul Județean Mureș achiziționează și echipamente suplimentare pentru tratarea pacienților Covid-19.

Rectificare de buget de 2,7 milioane de lei

În acest sens, Consiliul Județean Mureș s-a reunit marți, 17 martie, în ședință extraordinară, pentru a aproba rectificarea bugetului Spitalului Clinic Județean Mureș cu suma de 2,7 milioane de lei. Fondurile au fost direcționate către unitatea medicală din bugetul județean și vor fi utilizate pentru achiziționarea  de echipamente și aparate necesare în perioada următoare pentru funcționarea în condiții optime a activității medicale. Achizițiile vizează, în special, secția de Terapie Intensivă, care, printre altele, va fi dotată suplimentar cu aparate de ventilație mecanică, paturi,  monitoare de funcții vitale și ventilator pentru transport.

”Consiliul Județean va depune toate eforturile necesare pentru ca medicii și asistenții să aibă la dispoziție echipamentele și aparatele necesare pentru diagnosticarea și tratarea pacienților infectați cu Covid-19. Mă bucur că situația legată de testarea persoanelor pentru Covid-19 a fost soluționată. Sperăm ca în cel mai scurt timp să ajungă reactivii necesari pentru testări. Fac un apel și pe această cale către populație să rămână calmă și să urmeze indicațiile de prevenție puse la dispoziție de autorități”, a declarat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

De asemenea, în cursul săptămânii trecute, Consiliul Județean Mureș a aprobat un fond de urgență în valoare de 100.000 de lei care este pus la dispoziția Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și va fi utilizat, dacă este cazul și la cerere, pentru acoperirea costurile legate de carantina persoanelor suspectate de infecție cu Covid-19.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Finanțare de 3,1 milioane de euro pentru infrastructura din Iernut

Orașul Iernut va avea la dispoziție un anumit buget pentru investiții în lucrări de reabilitare …