Județul Mureș, în topul tranzacțiilor imobiliare din luna august Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 451 Vizualizări

Județul Mureș, în topul tranzacțiilor imobiliare din luna august

Conducerea Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Mureș a transmis luni, 14 septembrie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că în luna august, în județul Mureș au fost vândute 1.599 de imobile, terenuri cu sau fără construcții, apartamente și spații cu altă destinație, cu 371 mai multe față de luna iulie, situându-se la nivel național pe locul 6, în clasamentul pe județe al tranzacțiilor imobiliare. Față de luna august a anului 2019, numărul total de imobile vândute în județul Mureș a crescut cu 55% în luna august a anului curent.

Unitățile administrativ – teritoriale cu cele mai multe vânzări de imobile sunt: Corunca, Târgu Mureș, Sâncraiu de Mureș, Târnăveni, Livezeni și Sângeorgiu de Mureș.

Numărul ipotecilor înscrise în cartea funciară a fost de 455, cu 145 mai multe față de luna august 2019, iar localitățile cu cel mai mare număr de ipoteci sunt: Târgu Mureș, Ernei, Sighișoara, Reghin, Livezeni, Sâncraiu de Mureș și Corunca.

În ceea ce privește terenurile agricole din extravilan, numărul acestora a fost de 128, fiind vândute în următoarele localități: Mica, Sângeorgiu de Mureș, Gheorghe Doja, Târgu Mureș, Sărmașu, Ceuașu de Câmpie și Miheșu de Câmpie.

De asemenea, un număr de 1289 de terenuri cu sau fără construcții din intravilan au fost vândute, cele mai multe fiind în: Corunca, Târgu Mureș, Sâncraiu de Mureș, Livezeni, Târnăveni și Reghin.

Cele mai multe unități individuale, apartamente și spații cu altă destinație de construcție tip condominiu, au fost înregistrate în: Târgu Mureș, Târnăveni, Reghin, Bogata, Luduș și Sângeorgiu de Mureș, însumând un număr de 179 de unități individuale.

La nivel național, în luna august au fost vândute 43.762 de imbolile, cele mai multe vânzări fiind înregistrate în București – 7.799, Cluj – 2.705 și Brașov – 2.605, iar cele mai puține vânzări au avut loc în Olt – 163, Caraș Severin – 224 și Sălaj – 327. În ceea ce privește numărul ipotecilor de la nivel național, totalul acestora este de 23.646, iar cele mai multe terenuri agricole s-au vândut în Dolj – 459, Timiș – 380 și Galați – 374.

Andreea ȚIȚIU

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE