Doru Borșan, strateg al dezvoltării smart city în România Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3215 Vizualizări

Doru Borșan, strateg al dezvoltării smart city în România

Fondatorul companiei Smart Cities Tehnologies SE din Munchen, omul de afaceri târgumureșean Doru Borșan, a fost cooptat, în calitate de membru, în Consiliul Național al Autorității pentru Digitalizarea României, organism care funcționează în cadrul Autorității pentru Digitalizarea României (ADR).

Decizia a fost luată de președintele ADR, Ioan Sabin Sărmaș, în conformitate cu prevederile articolului 17, punctul 6, din Hotărârea Guvernului nr. 89/2020.

”Toată experiența mea acumulată în ultimii ani în domeniul tehnologiilor digitale Smart City, Safe City, o voi utiliza pentru implementarea acestora la nivel național”, a scris joi, 29 octombrie, Doru Borșan, pe pagina sa de Facebook.

Interacțiune între proprietarii și utilizatorii de tehnologii digitale

Contactat de cotidianul Zi de Zi, fondatorul companiei Smart Cities Tehnologies SE din Munchen a subliniat că principalul său obiectiv este să contribuie la implementarea tehnologiilor digitale Smart City de către cât mai mulți utilizatori, în special de către autorități publice locale.

”Obiectivul meu și al ADR este de a crea cadrul tuturor autorităților locale, de la orașe, la municipii și consilii județene, ministere de resort și chiar comune, birouri sau servicii, departamente digitale, smart city, care să implementeze tehnologiile viitorului cu ajutorul cărora toată lumea o să privească un pic altfel tot ce înseamnă digitalizarea. Rolul meu va fi de a implementa împreună cu colegii mei, în următorii ani, pe comisii diferite de lucru, cu ajutorul specializării fiecăruia, tehnologiile specifice, să putem face o interacțiune deschisă, transparentă, între proprietarii de tehnologii digitale, respectiv utilizatorii care vor fi în mare parte, 80-90%, autoritățile publice locale. Bineînțeles, dorescă să le pun la dispoziție toată experiența mea, cumulată în ultimii ani”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Doru Borșan.

Compania înființată de Doru Borșan are un capital social de 15,1 milioane de euro și deține 100% din societatea Novitas 3D City din România, precum și exclusivitatea produselor și tehnologiilor Novitas 3D City în peste 15 țări din Europa de Est, Golf și Africa , cu prezență chiar și în SUA.

ADR, calea către ”servicii publice online de calitate”

Potrivit paginii web www.adr.gov.ro, ADR este o instituție creată în 2020 ”pentru a realiza obiectivele ambițioase ale Guvernului României în sfera transformării digitale a societății românești”, care încurajează instituțiile publice, dar și pe cele din mediul privat, ”să treacă la următorul nivel în asigurarea unor servicii rapide, sigure și eficiente”, astfel încât cozile de la ghișee să fie înlocuite cu ”servicii publice online de calitate.”

”Autoritatea pentru Digitalizarea României este structură cu personalitate juridică în cadrul aparatului de lucru al Guvernului şi în coordonarea prim-ministrului. ADR are rolul de a realiza şi coordona implementarea strategiilor şi a politicilor publice în domeniul transformării digitale şi societăţii informaţionale”, se arată pe site-ul www.adr.gov.ro.

În ceea ce privește Consiliul Naţional pentru Transformare Digitală (CNTD), acesta este organul consultativ al ADR, fără personalitate juridică, în vederea colaborării cu sectorul privat şi societatea civilă. 
”Şedinţele CNTD sunt conduse de preşedintele ADR, iar Secretariatul CNTD este asigurat de către ADR. Consiliul conţine cel puţin cinci reprezentanţi ai sectorului privat şi cel puţin cinci reprezentanţi ai societăţii civile. Statutul de membru se aprobă prin decizie a preşedintelui ADR, pe baza unei solicitări fundamentate primite din partea entităţii care doreşte a fi reprezentată în cadrul CNTD. În marja Consiliului Național pentru Transformare Digitală, se pot constitui grupuri de lucru tematice, prin decizie a preşedintelui ADR, acestea fiind pe teme precum: cloud guvernamental, identitate electronica, transformare digitală, al și big data, competențe digitale, facturare electronica, interoperabilitate”, se menționează pe pagina web a ADR.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE