Campania ,,Marathon-ul reciclării”, de sărbători! Stiri nationale
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 142 Vizualizări

Campania ,,Marathon-ul reciclării”, de sărbători!

Conducerea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor a anunțat, prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook, lansarea campaniei ,,Marathon-ul reciclării”, susținută de Marathon EPR Group cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

Campania are ca scop reutilizarea și reciclarea deșeurilor rezultate în perioada sărbătorilor, când tentațiile de consum sunt mult mai accentuate.

,,La nivel global, la fiecare sfârșit de an se înregistrează o creștere considerabilă a deșeurilor generate. În România, în general, cantitatea de deșeuri strânsă de firmele de salubritate de la populație crește cu peste 40% față de o perioadă normală. Pentru a reduce impactul asupra mediului, fiecare dintre noi ar trebui să consumăm cu măsură, să refolosim și să reciclăm ce nu putem reutiliza”, se menționează în cadrul postării.

Ce sugestii de reciclare avem?

Pentru început, puteți reutiliza și recicla hârtia de ambalat cadouri, puteți dona hainele pe care nu le mai purtați persoanelor nevoiașe, asociațiilor caritabile sau la containerele special amenajate în acest sens. De asemenea, în această perioadă de gătit intens se adună mult ulei uzat, iar în loc să îl aruncați la chiuvetă sau la toaletă, pentru a evita impactul negativ asupra sănătății și a mediului, puteți opta să îl colectați în recipiente adecvate iar mai apoi să îl predați la cel mai apropiat punct de colectare a uleiului, care poate fi găsit în marile magazine.

Un alt lucru care poate fi reciclat este bradul de Crăciun. În loc să îl aruncați, îi puteți folosi beneficiile în grădină întrucât acele de brad sunt adevărați nutrienți pentru sol, tulpina curățată poate ajuta la susținerea plantelor agățătoare, sau, îl puteți toca integral și  transforma în îngrășământ natural.

,,Nu doar ambalajele și hârtia de împachetat ajung la gunoi, statisticile arată că foarte multe cadouri ,,neapreciate” (lumânări, cutii cu produse cosmetice, șosete, papuci) ajung la coșul de gunoi înainte de a fi utilizate. De asemenea, foarte multe bucăți de plastic de unică folosință de la decorațiuni, ambalaje, sclipici și accesorii pentru petrecere ajung la groapa de gunoi și în natură având un impact negativ asupra ecosistemelor”, mai informează sursa menționată.

În acest an atipic, putem începe să acordăm o mai mare atenție mediului înconjurător prin angajarea în acțiuni de reciclare și de reutilizare a materialelor pe care le folosim în fiecare zi.

Andreea ȚIȚIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE