Home / Sanatate / Imunizare și adrenalină, pe ”Transilvania Motor Ring”

Imunizare și adrenalină, pe ”Transilvania Motor Ring”

Distribuie

Consiliul Județean Mureș și ”Transilvania Motor Ring”, în parteneriat cu Federația Română de Automobilism Sportiv și Instituția Prefectului – Județul Mureș organizează, în perioada 17-18 iunie, între orele 10.00 – 20.00, campania ”Vaccinare în viteza a șasea!”.

Acțiunea face parte din campania ”Mureșul se vaccinează”, derulată de Instituția Prefectului – Județul Mureș, se desfășoară în incinta circuitului Transilvania Motor Ring din localitatea Cerghid, iar după imunizarea împotriva COVID-19 cu vaccin Johnson & Johnson persoanele imunizate primesc bonus o plimbare pe circuit, în calitate de copiloți ai unor bolizi conduși de circa 20 dintre cei mai valoroși piloți din România.

”Vaccinare în viteza a șasea!”

Joi, 17 iunie, organizatorii campaniei au susținut o conferință de presă în incinta circuitului ”Transilvania Motor Ring”, prilej pentru prefectul județului Mureș, Mara Togănel, de a declara că vaccinarea anti COVID-19 se desfășoară în condiții bune în județul Mureș.

”Două zile, câte persoane sunt dornice să se vaccineze pot să vină la ”Transilvania Motor Ring”, se vaccinează după care au bucuria de a face o tură sau de a se plimba cu frumoasele mașini care sunt puse la dispoziție de către organizatori. Trebuie să vă spun că în contextul campaniei județene, campanie de care eu mă declar mulțumită, merge chiar bine, această acțiune este de alt mod față de cel cu care erați obișnuiți în centrele de vaccinare sau prin echipele mobile, ne adresăm unui public care este dornic și de adrenalină și este dornic și de imunizare”, a afirmat prefectul Mara Togănel.

Moderatorul întâlnirii cu mass media a fost Norris Măgeanu, președintele Federației Române de Automobilism Sportiv.

”Vom fi două zile aici, cu Federația, într-un număr destul de mare, colegii mei sunt aici, sunt pe traseu, suntem veniți destul de mulți de la București”, a precizat Norris Măgeanu.

Circuit nou de moto cross în Mureș?

La eveniment a participat și Ovidiu Georgescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, care a reamintit interesul autorității județene pentru revigorarea circuitului prin organizarea unui număr mare de evenimente, precum și pentru omologarea ”Transilvania Motor Ring” în vederea organizării de competiții internaționale, dar și pentru construirea unui noi circuit de moto cross în județul Mureș.

”Avem nevoie cam de trei milioane de euro din fonduri europene ca să omologăm circuitul acesta și să facem noul circuit moto cross lângă Târgu Mureș”, a punctat Ovidiu Georgescu.

”Îndemn pe cât mai mulți tineri și indiferent de vârstă de fapt să vină să se vacccineze și să beneficieze de un traseu pe acest circuit minunat și cât mai multă lume să vadă că totuși există ceva deosebit de important chiar în țara noastră pentru că sunt puține asemenea circuite la noi”, a adăugat reprezentantul Consiliului Județean Mureș.

Mihai Leu, promotor al vaccinării

Ministerul Tineretului și Sportului a fost reprezentat de Adrian Cîrstea, secretar de stat, care a avut doar cuvinte de apreciere la adresa circuitului de la Cerghizel.

”Sunt foarte bucuros că există acest circuit acum în România și îmi doresc din tot sufletul să reușim și noi, ca Minister, să îi ajutăm pe cei de aici să omologheze și să organizeze competiții internaționale”, a declarat Adrian Cîrstea.

”Chiar dacă nu o să fie mii de oameni sau sute de oameni vaccinați astăzi, este un început și încet-încet oamenii vor înțelege astfel de evenimente și prezența o să crească în timp”, a mai spus secretarul de stat.

În scurta sa intervenție, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Mureș, dr. Iuliu Moldovan, a arătat că instituția pe care o conduce se implică în orice tip de evenimente care are ca efect creșterea numărului de persoane vaccinate.

”Orice persoană vaccinată este un plus pentru noi, pentru județul Mureș, pentru a putea intra într-o normalitate și în domeniul sportului, să nu mai avem restricții. Ne dorim ca un număr cât mai mare de persoane din județul Mureș să se vaccineze”, a menționat dr. Iuliu Moldovan.

Unul dintre cei mai valoroși exponenți ai sportului cu motor din România, fostul pugilist Mihai Leu, a apreciat valoarea circuitului ”Transilvania Motor Ring” și și-a manifestat încrederea că în viitor, ”în Târgu Mureș și în tot județul Mureș sportul cu motor se va dezvolta foarte mult” deoarece ”se fac foarte multe eforturi în această direcție”.

”Cred că ar trebui cu toții ca să facem câte un mic efort, nu este ceva chiar extraordinar de dificil de realizat, să încercăm să convingem oamenii cât mai mulți să se vacineze, să facă acest lucru cu încredere”, a declarat Mihai Leu, care va fi prezent și la Super Rally Târgu Mureș, competiție care se va desfășura în perioada 18-19 iunie.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Doi atleți mureșeni premiați la Campionatul Național U20

Distribuie În perioada 9-10 martie s-a desfășurat la București finala Campionatului Național de Atletism U20, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.