Senatorul PSD de Mureș Leonard Azamfirei, raport în fața mureșenilor Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 327 Vizualizări

Senatorul PSD de Mureș Leonard Azamfirei, raport în fața mureșenilor

Senatorul social-democrat Leonard Azamfirei a publicat miercuri, 25 august, pe pagina sa de Facebook, un scurt bilanț al activității parlamentare din sesiunea 1 februarie – 30 iunie 2021.

În perioada de referință, senatorul Leonard Azamfirei, care deține și funcțiile de vicepreședinte al Senatului României și de rector al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, a avut două declarații politice, două întrebări, patru interpelări, nouă inițiative legislative, două moțiuni și 50 de luări de cuvânt în plen.

”În toamna anului trecut am răspuns invitației PSD de a candida la alegerile parlamentare pentru Senatul României. Nu aveam un istoric de afiliere politică, dar eram și voi fi în continuare atașat de valori și doctrine politice care pot genera bine social și progres pe termen lung. La scrutinul din 6 decembrie, electoratul din județul Mureș m-a onorat prin încrederea oferită și prin oportunitatea de a continua să fiu în serviciul public pe care l-am slujit deja timp de trei decenii în calitate de dascăl și de medic. Invitația unui partid de a candida pe listele sale este un credit necesar pentru primul pas în politica de stat, dar încrederea alegătorilor este cel mai valoros capital pe care îl poate avea un om politic. Acest capital se construiește greu și se poate eroda extrem de repede. Și pentru că încrederea este bazată în bună măsură pe cunoaștere, am decis să prezint pe scurt activitatea parlamentară din primele luni de mandat. Aceasta reflectă atât modul în care am înțeles prioritățile județului Mureș și ale societății românești în ansamblu, cât și felul în care m-am angajat să-i reprezint în Senatul României pe cei care m-au învestit cu încrederea lor”, a precizat senatorul Leonard Azamfirei.

Activitate în două comisii permanente

Totodată, rectorul UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș activează în patru grupuri parlamentare de prietenie cu Mexic (președinte), Republica Portugheză (membru), Canada (membru) și Japonia (membru), precum și în două comisii permanente: Comisia pentru învățământ, tineret și sport (membru) și Comisia pentru sănătate (membru).

”În calitate de vicepreședinte al Senatului, am organizat o dezbatere privind finanțarea învățământului superior. Au participat, printre alții, ministrul Educației, domnul Sorin Cîmpeanu, secretarul de stat în ministerul Educației, domnul Gigel Paraschiv, directorii generali ai CNFIS și UEFISCDI, rectori din Biroul Permanent al Consiliului Național al Rectorilor, reprezentanți ai organizațiilor studențești și sindicale. Latura politică a fost reprezentată de președintele Senatului, doamna Anca Dragu, de vicepreședintele Camerei Deputaților, domnul Alexandru Rafila, de președinți ai Comisiilor de învățământ de la cele două Camere și de alți senatori și deputați din întreg spectrul politic care sunt interesați de învățământul superior”, a subliniat senatorul Leonard Azamfirei.

Inițiative legislative:

1. Propunere legislativă privind acordarea voucherelor culturale pentru elevi.

2. Propunere legislativă pentru sprijinirea familiilor cu copii.

3. Propunere legislativă pentru completarea Legii educației fizice și sportului nr. 69/2000.

4. Propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011.

5. Propunere legislativă pentru modificarea articolului 3, alineatul (3) din Legea cooperației agricole nr. 566/2004.

6. Propunere legislativă pentru modificarea Legii nr. 45/2009 privind organizarea și funcționarea Academiei de Științe Agricole și Silvice Gheorghe Ionescu-Șisești și a sistemului de cercetare-dezvoltare din domeniile agriculturii, silviculturii și industriei alimentare.

7. Propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice și a Legii nr. 99/2016 privind achizițiile sectoriale.

8. Propunere legislativă pentru aprobarea obiectivului de investiții „Institutul Regional de Boli Cardiovasculare Iași”.

9. Propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr. 407/2006.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE