Gala Presei Mureșene 2021. Moralitatea de abordare și de conținut a ceea ce alegi să transmiți Editorial
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 340 Vizualizări

Gala Presei Mureșene 2021. Moralitatea de abordare și de conținut a ceea ce alegi să transmiți

Încep acest text prin a vă mulțumi pentru că mi-ați oferit șansa de a fi una dintre componentele scrise ale evenimentului deosebit pe care îl organizați. Mai apoi, voi continua cu o mărturisire survenită din experiența atâtor ani de presă pe care-i duc în spate: există o latură a acestui domeniu de activitate despre care prea puțini vorbesc și, cu atât mai puțini, o respectă, aceasta fiind moralitatea de abordare și de conținut a ceea ce alegi să transmiți.

Mulți mi-ar răspunde că moralitatea este în directă legătură cu libertatea, iar în presă nu există libertate fără o doză remarcabilă de supunere și constrângere. Poate că modalitatea prin care aleg să activez în această breaslă are o natură specială, personalizată după cum îmi este firea și, astfel, pot declara cu seninătate că, în lipsa unui lucru bine și corect făcut, nu mi-aș putea începe diminețile cu entuziasm și nici încheia serile în tihnă, fie că vorbesc despre planul profesional, ori cel personal.

Ținând cont de contextul în care am ocazia să mă pronunț, planul personal îl voi lăsa la o parte, însă voi încerca să evidențiez câteva dintre evenimentele de curând sărbătorite în cadrul trustului Ardeal TV: aniversarea a 12 ani de televiziune și, respectiv, a 23 de ani de radio pe frecvența Radio Son Reghin. Perioadele lungi de succes la public, în cazul presei libere, care nu face rabat de la etică, nu sunt întâmplătoare; acestea pot fi obținute doar prin implicare totală, perfecționare continuă, curaj în a fi competitiv, inspirație, putere de a depăși neobosit obstacolele ieșite în cale și… bună-cuviință, elemente în lipsa cărora totul ar deveni ostentativ și fărâmicios, deci, în final, perisabil.

Cu atât mai mult, în sufletul meu se împletesc bucurii și recunoștințe, ori de câte ori mă gândesc la faptul de a fi trecut cu bine peste ultimul an pandemic, atât de îngrijorător în expectative, nesigur în pași viitori și copleșitor vizavi de temerile/interdicțiile sociale instaurate în interacțiunile cu ceilalți. Un an provocator (să nu-l numesc dificil) în care adesea mi-am adresat întrebarea, conform vorbei lui Moromete: “Unde mergem noi, domnule? Și cum?”

Întrebări la care tot eu mi-am dat răspunsurile: am mers înainte. Consider necesar să menționez faptul că, prin intermediul televiziunii, a radio-ului și a presei scrise, dorim permanent să aducem lumea mai aproape de ascultători, prin transmiterea unor informații de actualitate, notabile, obiective și folositoare. Prin urmare, dacă ești în mod constant fidel principiilor tale, n-ai cum altfel să mergi înainte decât cu brio.

Privind în spate, îmi amintesc cu mare plăcere petrecerea aniversară a trustului nostru la împlinirea celor 10 ani de activitate. O activitate care a a fost dominată de o multitudine de momente petrecute în compania unor oameni frumoși. Da, aș minți prin omisiune dacă n-aș recunoaște faptul că au fost clipe în care, în spatele unui serviciu calitativ dus la îndeplinire, au existat zbateri combinate cu bucurii, înfrângeri curmate de succese, nopți albe urmate de zile satisfăcătoare, drumuri duse și întoarse în emoții și căutări, trădări înlocuite de credințe, umilințe trecute prin înălțări, speranțe amânate și mai apoi îndeplinite.

Ardeal TV este despre tradiții, despre evidențierea frumosului din oameni și locuri uneori aproape uitate de generația actuală, prin intermediul emisiunilor, precum este și despre o veșnică putință încăpățânată de a transparentiza actualitățile prin știri zilnice. Totodată, Radio Son Reghin ne vorbește prin muzică și prin intermediul diverselor concursuri de fidelizare că viața este o șansă de care ai datoria să te bucuri zi de zi.

Nu în ultimul rând, Ardeal TV este despre familie, prieteni și colaboratori de nădejde în fața cărora mă plec, mulțumindu-le pentru faptul că au fost și sunt mereu aproape, după cum este și deviza în conformitate cu care am ales să ne maturizăm activitatea media. În final, pot doar să mai declar prin propriile convingeri că nu există un lucru mai sănătos și mai de durată ca acela de a bucura pe cei din jurul tău, prețul plătit nefiind nicicând prea mare.

Crina LASZLO, manager marketing, trustul Ardeal TV

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE