Al treilea transplant cardiac reușit în 2021 la Târgu Mureș Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 597 Vizualizări

Al treilea transplant cardiac reușit în 2021 la Târgu Mureș

Al treilea transplant cardiac din acest an din România a fost efectuat cu succes vineri, 8 octombrie, la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș.

Pacient de 39 de ani, salvat de o inimă de 21 de ani

O echipă de chirurgi de la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară Târgu Mureș condusă de șef lucrări dr. Marius Harpa s-a deplasat, în cursul nopții anterioare, la Brașov, de unde a prelevat cordul unui tânăr în vârstă de 21 ani, victimă a unui nefericit accident. Cordul a ajuns pe calea aerului prin intermediul elicopterului SMURD la Târgu Mureș unde a fost transplantat cu succes unui pacient de 39 de ani din Cluj-Napoca.

”Interventia a decurs 6 ore și 30 de minute și s-a încheiat cu succes. Mulțumesc întregului colectiv care s-a mobilizat și coordonat exemplar dovedind încă o dată că transplantarea inimii este acasă la ea la Târgu Mureș. Doresc să subliniez gestul de generozitate și omenie a familiei greu încercate a tânărului donator care a înțeles că prin acest gest a reușit să salveze mai multe vieți. Mulțumim SMURD pentru promptitudine și colaborarea excelentă. Încă o dată inima medicinii românești a bătut la Târgu Mureș”, a scris, pe pagina sa de Facebook, prof. univ. dr. Horațiu Suciu, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș.

Institutul Inimii, activitate la cel mai înalt nivel

În cadrul aceleiași postări, prof. univ. dr. Horațiu Suciu a subliniat că ”performanța medicală a colectivului Institutului de Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș continuă la cel mai înalt nivel și face cinste orașului și județului nostru”, respectiv că reușita intervenției vine ”într-o perioadă în care eforturile sistemului sanitar din România sunt concentrate pentru menținerea sub control a pandemiei COVID-19.”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE