Jandarmeria Târgu Mureș, la datorie și în zilele de sărbătoare Stiri
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 168 Vizualizări

Jandarmeria Târgu Mureș, la datorie și în zilele de sărbătoare

Sute de jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobile ,,Regele Ferdinand I” Târgu Mureș, s-au aflat la datorie în spațiul public, atât în Municipiul Târgu Mureș, cât și în Alba Iulia, pentru a asigura o desfășurare optimă a evenimentului de mare importanță pentru români, Ziua Națională a României.

,,Cu ocazia aniversării Zilei Naționale a României, peste 180 jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Regele Ferdinand I” Târgu Mureș, s-au aflat la datorie. Pentru siguranța cetățenilor și pentru a se asigura că toate evenimentele festive organizate cu ocazia Zilei Naționale se desfășoară în liniște, fără incidente, au fost prezenți atât în municipiul Târgu Mureș, cât și în Alba Iulia, unde au acționat în sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba. Marea majoritate a colegilor noștri au asigurat măsurile de ordine publică la evenimentele festive organizate în ambele municipii și au fost alături de cetățeni pe traseele de venire și plecare a participanților, iar 80 de colegi au constituit subunități de defilare, în ambele orașe”, au precizat reprezentanții Grupării de Jandarmi Mobile ,,Regele Ferdinand I” Târgu Mureș.

,,Din 26 până pe 30 noiembrie echipaje din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile” Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș au fost prezente pe spațiul public, pentru informarea și conștientizarea cetățenilor cu privire la riscurile la care se expun în cazul în care nu respectă măsurile sanitare, impuse de autorități, în actualul context pandemic. În acest interval, în zonele aglomerate din Târgu Mureș, precum târguri, piețe, mall-uri, în autogări și în stațiile mijloacelor de transport în comun, jandarmii au legitimat zeci de persoane, au verificat peste 260 de locații, iar ca urmare a abaterilor constatate, au fost nevoiți să aplice, conform Legii 55/2020, 17 avertismente pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală iar pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, conform Legii 61/1991, jandarmii au aplicat 5 sancțiuni contravenționale: 3 avertismente si 2 amenzi în valoare totală de 200 lei”, au mai precizat reprezentanții Grupării de Jandarmi Mobile ,,Regele Ferdinand I” Târgu Mureș.

,,Rămânem la datorie și reamintim cetățenilor că pot solicita sprijinul Jandarmeriei oricând situația o impune!”, au transmis reprezentanții Grupării de Jandarmi Mobile ,,Regele Ferdinand I” Târgu Mureș.

Alexandra HAJA

Foto: www.digi24.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE