INTERVIU. Proiecte importante în comuna Apold Interviu
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 196 Vizualizări

INTERVIU. Proiecte importante în comuna Apold

Primarul comunei Apold, Gabriel Stelian Mureșan, a oferit un interviu cotidianului Zi de Zi în care a prezentat detalii despre bugetul unității administrativ-teritoriale pentru anul 2022, principalele investiții preconizate în anul 2022, dar și noile proiecte în curs de demarare. Totodată, Gabriel Stelian Mureșan a informat care a fost gradul de colectare a taxelor și impozitelor pe anul 2021.

Reporter: Vă rog să prezentați principalele coordonate ale bugetului unității administrativ-teritoriale pe anul 2022: venituri și cheltuieli, sectiunea de dezvoltare și sectiunea de funcționare.

Gabriel Stelian Mureșan: Principalele coordonate ale bugetului de venituri și cheltuieli al comunei Apold pentru anul 2022 sunt: pentru secțiunea de funcționare venituri în valoare totală de 6.806.000 de lei, iar cheltuieli în valoare totală de 6.806.000 de lei; pentru secțiunea de dezvoltare venituri în valoare totală de 5.700.000 de lei, iar cheltuieli în valoare totală de 5.700.000 de lei.

Rep.: Ce sumă ați alocat pentru investiții în anul 2022 și care sunt principalele investiții preconizate a se desfășura în acest an?

G.S.M.: Suma alocată pentru investiții pentru anul 2022 este în valoare totală de 5.700.000 de lei.  Principalele investiții sunt: ,,Canalizare menajeră și stație de epurare în comuna Apold”, ,,Reabilitare cămin cultural în satul Șaeș din comuna Apold” și ,,Construire gradiniță în localitatea Șaeș din comuna Apold”

Rep.: Care este din punctul dumneavoastră de vedere despre principala provocare administrativă a acestui an?

G.S.M.: Principala provocare administrativă a acestui an este informatizarea accesului la informațiile instituției și efectuarea de plăți online.

Rep.: Ce prevede bugetul pe anul 2022 vis a vis de școli și educație?

G.S.M.: Vis a vis de școli și educație bugetul pe anul 2022 prevede renovări fațade, executare de pavaje suplimentare, burse pentru elevi, îmbunătățirea securității în preajma școlilor.

Rep.: Există vreun excedent bugetar din anii anteriori? În caz afirmativ, vă rog să precizați destinația acestuia.

G.S.M.: Există excedent din anul trecut, destinația acestuia fiind finanțarea secțiunii de dezvoltare și acoperirea golurilor de casă.

Rep.: Ce proiecte noi intenționați să demarați în acest an la nivelul unității administrativ-teritoriale?

G.S.M.: Proiecte noi în anul 2022: ,,Asfaltare drum comunal DC 56 și DC 56 A”, ,,Realizare rețea gaze naturale”, ,,Renovare cămin cultural în localitatea Apold” și ,,Construire stații încărcare auto electrice”.

Rep.: Care a fost gradul de colectare a taxelor și impozitelor pe anul 2021 și care este obiectivul stabilit pentru acest an? Cum stimulați agenții economici și cetățenii să își achite obligațiile fiscale?

G.S.M.: Gradul de colectare a taxelor și impozitelor pe anul 2021 a fost de 93%. Stimulăm agenții economici și cetățenii să își achite obligațiile fiscale prin comunicări continue, prin înștiințări de płată dar și prin inspecții la fața locului.

A consemnat Alexandra HAJA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE