IPJ Mureș-Sfaturi pentru siguranța casei în vacanță Justitie
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 202 Vizualizări

IPJ Mureș-Sfaturi pentru siguranța casei în vacanță

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş(IPJ), prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, continuă campania de informare „Vacanță în Siguranță”. 

„Sfaturile pentru zile lipsite de evenimente neplăcute includ și tema siguranței bunurilor noastre. Suntem mai relaxați, lipsim mai mult de acasă, putem deveni mai vulnerabili în privința siguranței. Locuința e spațiul nostru special, deci merită atenție deosebită. Nu trebuie să fim preocupați doar de a încuia ușa, chiar dacă suntem acasă, ci și de ferestrele caselor și apartamentelor de la parter. Este bine ca acestea să fie închise dacă nu suntem acasă sau dacă nu avem posibilitatea supravegherii lor”,  a transmis Compartimentul de Relații  Publice al IPJ Mureș.  .  

În acest sens, reprezentanții IPJ Mureș, oferă câteva sfaturi care urmate, aduc un plus de siguranță locuinței dumneavoastră, permițându-vă să aveți o vacanță liniștită.

La casă, orice mică fereastră de la grupul sanitar, cămară, pivniță, precum și orice cale de intrare în casă, trebuie verificată la plecare și asigurată. 

Tot pentru protecția locuinței în această perioadă, evitați să postați pe rețelele de socializare informații privind plecarea în vacanță! 

Nu lăsați în casă sume mai mari de bani, cu atât mai mult cu cât nu sunteți singurii care știu despre existența lor!

De asemenea, puteți ruga un vecin sau altă persoană de încredere, să ia corespondența – plicuri/reclame lăsate la ușă, și să mai “arunce câte un ochi” spre casă cât timp sunteți plecați.

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE