Curse aeriene Târgu Mureș – Debrecen (Ungaria) Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 625 Vizualizări

Curse aeriene Târgu Mureș – Debrecen (Ungaria)

Zborul Târgu Mureș – Debrecen (Ungaria) este unul dintre primii pași în dezvoltarea transportului aerian regional. La Debrecen a avut loc luni, 12 septembrie, anunțarea oficială a noului zbor al companiei aeriene Aeroexpress Regional.

„Și Târgu-Mureșul și orașul Debrecen vor avea de câștigat prin această nouă cursă! Numărul de turiști va crește iar oamenii de afaceri vor avea o cale de acces rapidă nu doar către județul Mureș, ci și către celelalte județe. De asemenea, județul Mureș va fi o punte de legătură între România și Ungaria”, a spus Peter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș, la Debrecen, unde a fost făcut anunțul oficial al lansării noului zbor Târgu Mureș – Debrecen, care este disponibil din 5 septembrie.

Péter Ferenc a mai subliniat, că dezvoltarea Aeroportului Internațional ”Transilvania” este și va rămâne o prioritate pentru Consilul Județean. În anul aceasta au fost semnate deja două contracte de 30 de milioane de euro, ambele din finanțări europene nerambursabile, având ca scop creșterea capacității aeroportului: extinderea terminalului de pasageri și a parcării pentru aeronave, construirea unei noi stații de pompieri și modernizarea tuturor echipamentelor de control al pasagerilor, al bagajelor și a sistemului de securitate.

Directorul general al Aeroexpress Regional, Somogyi-Tóth Dániel, a declarat că aviația regională este un element cheie în dezvoltarea transportului aerian maghiar, dar, din cauza specificului pieței, acest segment a primit mai puțină atenție.  „Suntem practic în prima etapă a acestui demers. În perioada de probă, vom putea demonstra care sunt avantajele aviației regionale și sarcinile pe care le putem rezolva în acest mod, despre asta va fi vorba în primele două luni”, a explicat Somogyi-Tóth Dániel.

Magyar Levente, ministru adjunct al Ministerului Afacerilor Externe și Comerțului, a transmis poziția guvernului ungar: „Deși a existat o cerere foarte mare, până în prezent nu era nicio companie aeriană care să conecteze marile orașe din regiune. Guvernul ungar s-a angajat să sprijine aceste zboruri și vor fi examinate toate posibilitățile legale disponibile pentru a se asigura că și după perioada de probă vor fii valabile zborurile.”

Aeronava Aeroexpress Regional va opera trei zboruri pe săptămână de la Budapesta la Cluj-Napoca, de acolo la Debrecen și apoi la Târgu Mureș. De la Târgu Mureș, se întoarce la Debrecen, de unde duce pasagerii la Cluj-Napoca și de la Cluj-Napoca la Budapesta.

În prezent, există opt zboruri pe săptămână între Târgu Mureș și Ungaria. Există cinci zboruri dus-întors pe săptămână spre Budapesta și trei zboruri dus-întors pe săptămână spre Debrecen.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE