FOTO: Euro Gas Systems Chirileu, contract de 22 de milioane de euro semnat în Kurdistan Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 827 Vizualizări

FOTO: Euro Gas Systems Chirileu, contract de 22 de milioane de euro semnat în Kurdistan

Euro Gas Systems SRL, unul dintre principalii producători europeni de pe piața de echipamente dedicate producției de gaze naturale, a semnat, recent, un proiect în valoare de 22 de milioane de euro care urmează să fie livrat unui client din Kurdistan. Proiectul este considerat foarte important nu doar datorită valorii în bani, ci mai ales pentru rolul său în consolidarea securității energetice din zona Kurdistan, regiune din Orientul Mijlociu care cuprinde părți largi din estul Turciei, nordul Irakului, nord-vestul Iranului și părți mai mici din Azerbaidjan, Siria și Armenia.

În interviul următor, Roger Wachter, director general în cadrul Euro Gas Systems, ne oferă detalii suplimentare atât despre compania care are sediul social în localitatea mureșeană Chirileu, în incinta Parcului Industrial Mureș, cât și despre ”proiectul Kurdistan.”

Reporter: Vă rog pentru început să faceți o prezentare a companiei Euro Gas Systems.

Roger Wachter: Euro Gas Systems SRL este un producător de echipamente dedicate producției de gaze naturale, specializat în soluții de comprimare pentru zona de Upstream. Ca și piete, Euro Gas Systems deservește o zonă geografică destul de largă, începând cu Orientul Mijlociu, Europa, Africa, Asia și chiar și state din fosta Uniune Sovietică. Povestea de succes a Euro Gas Systems, care astăzi se bucură de un statut de lider pe piața europeană, se datorează atât angajaților, cât și a viziunii de business a acționariatului focusat pe investiții constante. O companie cu adevărat internațională, având birouri pe trei continente și o echipă mixtă formată din peste 20 de naționalități, echipă care continuă să crească de la an la an.

Rep.: Care sunt principalele proiecte din portofoliul dumneavoastră de clienți?

R.W.: În cei aproape 14 ani de activitate, Euro Gas Systems a reușit cu succes să livreze echipamente către clienți interni – Romgaz, OMV Petrom, dar în special în piețe internaționale către clienți ca POGC (Polonia), Plinacro (Croația), MOL (Ungaria), Seplat (Nigeria), Expro (Algeria), Perenco (Gabon), DNO (Kurdistan), FFC (Pakistan) și mulți alții.

Rep.: În ce constă ”proiectul Kurdistan”?

R.W.: Poate cel mai de anvergură proiect al companiei Euro Gas Systems din ultimii ani este construcția unităților de comprimare gaze pentru un client de-al nostru din Kurdistan. Proiectul este unul de succes nu doar prin prisma valorii sale, dar și prin rolul extrem de important pe care acesta îl are în asigurarea securității energetice în regiune. Pentru acest proiect Euro Gas Systems a semnat un contract pentru furnizarea a cinci echipamente de comprimare, de peste 5.000 de cai putere fiecare.

Rep.: Care au fost principalele provocări ale acestui proiect?

R.W.: Rețeta succesului a fost timpul de reacție și capacitatea de a produce utilajele vândute într-un timp record. Flexibilitatea în optimizarea timpilor de fabricație vine din tehnologiile de ultimă generație pe care Euro Gas Systems le folosește pe linia de producție, dar și datorită personalului în care firma investește constant, asigurându-se școlarizare internă și internațională.

Rep.: Cum vă mențineți la cerințele din ce în ce mai exigente ale pieței naționale și mai ales internaționale de profil?

R.W.: Având birou propriu de proiectare, poate cel mai mare și specializat birou de acest gen din țară, acest lucru permite companiei să implementeze încă din faza de concept cele mai noi tehnologii, menținând prioritar și obiectivul competitivității. Utilajele de cea mai nouă generație folosite în ciclul de fabricație asigură, de asemenea, menținerea standardelor de calitate la cel mai înalt nivel, optimizând timpii de producție. Nu în ultimul rând, specializarea personalului este un factor esențial pentru succesul business-ului.   

Afaceri de 49 milioane de euro, în 2022

Potrivit portalului www.listafirme.ro, SC Euro Gas Systems SRL Chirileu s-a înființat la data de 22 februarie 2010, are ca obiect de activitate ”Fabricarea de pompe și compresoare” și este deținută de către SC Anvergo SRL Târgu Mureș (59%), Roger Herman Wachter din SUA (40%) și Șerban Ioan Pastor (1%).

La finalul exercițiului financiar 2022, societatea a raportat o cifră de afaceri de 241,3 milioane de lei (circa 49,2 milioane de euro), profit net de 9,9 milioane de lei (aproximativ 2 milioane de euro) și 193 de angajați.

Conform aceleiași surse, în ultimii cinci ani, în perioada 2018-2022, SC Euro Gas Systems SRL Chirileu a derulat o cifră de afaceri totală de 769,5 milioane de lei (circa 157 milioane de euro) și a obținut un profit net cumulat de 69,4 milioane de lei (aproximativ 14,1 milioane de lei).

A consemnat Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE