FOTOREPORTAJ: Gala Topul Firmelor din Județul Mureș, ediția a 30-a. Afacerile județului Mureș, în creștere cu 23% Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 5746 Vizualizări

FOTOREPORTAJ: Gala Topul Firmelor din Județul Mureș, ediția a 30-a. Afacerile județului Mureș, în creștere cu 23%

Campionii business-ului mureșean au fost răsplătiți joi, 26 octombrie, pentru performanțele deosebite obținute în decursul anului 2022, cu prilejul celei de-a 30-a ediții a Galei Topul Firmelor din Județul Mureș. Evenimentul a avut loc în incinta Restaurantului Hotelului ”Business” din Târgu Mureș și a fost organizat de către Camera de Comerț și Industrie Mureș, instituție de utilitate publică, autonomă și apolitică, înființată pentru a reprezenta, apăra și susține interesele membrilor săi și ale comunității de afaceri.

Catalog de excelență

Cu prilejul Galei Topului Firmelor din Județul Mureș, Camera de Comerț și Industrie Mureș a editat în condiții grafice excelente un catalog intitulat ”Topul Firmelor din Județul Mureș”, care conține informații bogate despre cele mai performante societăți din industria mureșeană.

”Topul Firmelor din Județul Mureș este singurul clasament reprezentativ, întocmit la nivelul tuturor operatorilor economici activi, fiind bazat pe o metodologie complexă și unitară la nivel național, implementată de întreaga rețea de camere de comeț județene din România. Anul acesta Topul a ajuns la a 30-a ediție și la întocmirea clasamentelor au participat 20.520 de societăți comerciale care au depus bilanțuri contabile, dintre care 3.160 s-au situat pe primele 10 locuri, fiind grupate pe domenii de activitate și pe clase de mărime. Dintre acestea, 1.100 se regăsesc în catalogul tipărit ”Topul Firmelor din Județul Mureș”, locul 1 revenind unui număr de 771 de firme”, a precizat Vasile Pop, președintele Camerei de Comerț și Industrie Mureș, care a subliniat că evenimentul își propune să celebreze excelența în afaceri.

Cinci indicatori, plus un ”filtru”

Totodată, președintele Camerei de Comerț și Industrie Mureș a dezvăluit că ierarhia firmelor a fost stabilită de un punctaj calculat în funcție de cinci indicatori: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și eficiența capitalului investit, la care s-a adăugat un ”filtru” nou, respectiv datoriile la bugetul de stat.

”Dacă datoriile la bugetul de stat sunt mai mari decât creanțele, firmele respective sunt excluse din Top”, a explicat Vasile Pop.

Județul Mureș, în Top 10 național

În cadrul aceluiași eveniment, președintele Camerei de Comerț și Industrie Mureș a dezvăluit că pe plan național județul Mureș este din nou fruntaș în ierarhia întomită în funcție de performanțele financiare ale societăților comerciale, situându-se pe un onorant loc 10.

”Ne mândrim cu faptul că 341 de companii mureșene sunt prezente pe primele 10 locuri ale Topului național, dintre care 59 sunt ocupante ale locului 1, ceea ce situează județul Mureș pe un onorant loc 10 pe țară. În numele Colegiului de Conducere și al Comitetului de Direcție al Camerei de Comerț și Industrie Mureș, doresc să adresez felicitări tuturor firmelor nominalizate în Top care, prin efort susținut, seriozitate, ambiție și perseverență, reușsesc să situeze constant economia mureșeană peste media de dezvoltare pe țară”, a afirmat Vasile Pop, care a adăugat că numărul salariaților care își desfășoară activitatea la firmele mureșene este de 91.580.

Cifra de afaceri, în creștere cu 23%

Nu în ultimul rând, președintele Camerei de Comerț și Industrie Mureș a demontat un fake-news care a circulat recent, destul de insistent în mediul online, care clasa județul Mureș în coada ierarhiei economice naționale, alături de județul Tulcea.

”După cifra de afaceri suntem pe locul 14. Avem o cifră de afaceri de 56,6 miliarde de lei pentru 2022, cu peste 23% mai mult decât în anul 2021, potrivit datelor din bilanțurile depuse. Suntem pe locul 14 și ne mândrim cu dumneavoastră”, a conchis Vasile Pop.

Nevoia de predictibilitate

Prezent la eveniment în calitate de invitat, Ciprian Dobre, prefectul județului Mureș, a transmis un mesaj prin intermediul căruia a subliniat nevoia de predictibilitate pentru mediul de afaceri autohton.

”Dumnevoastră, cei care ați rămas pe piață, nimeni nu mai trebuie să vă dea lecții. Cred că un antreprenor care deja a lucrat cu fonduri europene, cu credite bancare, a trecut peste pandemie și peste criza energetică datorată de invazia Rusiei în Ucraina, dumneavoastră, cu toții, sunteți mult mai experimentați decât orice doctor în economie. Cred că ați avea nevoie practic de un singur lucru: să vi se garanteze predictibilitatea impozitelor și taxelor, predictibilitatea a ceea ce noi numim Cod fiscal și care n-ar trebui să poată fi schimbat prin Ordonanță de Urgență și cred că atunci, într-adevăr, România ar fi un motor de care Uniunea Europeană n-ar putea să nu mai țină seama. Această impredictibilitate împotriva căreia m-am pronunțat cu fermitate, și a schimbărilor legislative tocmai în materie de taxe și impozite, face foarte mult rău mediului de afaceri. O spun răspicat, o spun fără frică și fără teamă și cred că în cel mai scurt timp trebuie să venim deschiși în fața oamenilor de afaceri și să spunem că Finanțele sau alte instituții ale statului vor trebui să plătească dobânzi și penalități de întârziere industriașului român, comerciantului român, ori de câte ori greșește”, a menționat prefectul Ciprian Dobre.

Mesaje ale laureaților

Seara de gală organizată de Camera de Comerț și Industrie Mureș a continuat cu alte câteva mesaje transmise de câțiva dintre cei mai reprezentativi manageri ai județului Mureș.

”Cred că sunt în asentimentul tuturor să mulțumim Camerei de Comerț pentru această minunată întâlnire. Cred că fără sprijinul dânșilor și fără inițiativa dânșilor nu reușeam să ne întâlnim”, a afirmat Lucia Bucin, administrator Bucin Mob SRL.

”Este o oportunitate de a pregăti proiectele de finanțare pentru anul care urmează: un program pe care nu ar trebui să îl ratăm niciunul dintre noi, cei aflați aici, este programul Tranziție Justă. Un program care se adresează unui număr de șase județe din România, iar județul Mureș are o alocare de circa 220 de milioane de euro, o parte pentru instituții publice, o parte pentru zona privată, inclusiv pentru IMM-uri. Este o oportunitate care nu o să mai vină în anii următori”, a informat Marius Cătană, administrator Media Marketing SRL Târgu Mureș.

”Vă mulțumesc pentru că ați venit în seara aceasta și să ne vedem cu bine la anul care vine”, a transmis Radu Pescar, administrator SC Pescarent SRL Târgu Mureș și vicepreședinte al Camerei de Comerț și Industrie Mureș.

Diplome, trofee și medalii

În cadrul Galei Topului Firmelor Mureșene, eveniment prezentat de către Anca Mihaela Giurgiu, secretar general al Camerei de Comerț și Industrie Mureș, care a avut ca parteneri Exim Banca Românească, Banca Comercială Română și Banca Transilvania, au fost acordate următoarele distincții: Diploma și Trofeul pentru Excelența în Afaceri, Diploma pentru Exportatorii de Top, Trofeul de Distincție pentru Membri de Aur, Diploma de Onoare pentru femeile manager de succes și Medalia Aniversară pentru cei mai reprezentativi membri și parteneri instituționali.

Totodată, au fost acordate câteva distincții speciale unor reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie Mureș care activează de mai bine de trei decenii în instituția respectivă: Vasile Pop – președinte, Eugenia Novac – director economic, Steluța Maria Bățagă – director programe și Anca Mihaela Giurgiu – secretar general.

Topul Exportatorilor

La această ediție, Topul Exportatorilor are următoarea configurație: 1 – Hirschmann Automotive GMBH – reprezentat fiscal de Hirschmann Automotive TM SRL Chirileu, 2 – Kastamonu România SA Reghin, 3 – GST Safety Textiles Ro SRL Albești, 4 – Sandoz SRL Târgu Mureș, 5 – Romcab SA Târgu Mureș, 6 – Azomureș SA Târgu Mureș, 7 – All4Auto SRL Târgu Mureș, 8 – Sefar SRL Sighișoara, 9 – Euro Gas Systems SRL Chirileu și 10 – Cableteam SRL Albești.

Femei manager de succes

Un moment foarte așteptat al serii a fost acordarea de Diplome de Onoare unor femei manager de succes. Astfel, au primit aplauze generoase următoarele femei manager de succes: Rodica Bândilă (Viva Com SRL), Livia Edit Boros (Lhorindes SRL Târnăveni), Lucia Bucin (Bucin Mob SRL Reghin), Lavinia Dana Chelărescu (Gedeon Richter România SA Târgu Mureș), Manuela Degerat (Justice Security Services SRL Târgu Mureș), Codrina Maria Domocos (Expert Company Group SRL Ungheni), Jenica Fărcaș (Silvana SRL Târgu Mureș), dr. Adriana Gomotîrceanu (Centrul Medical Topmed SRL Târgu Mureș), Maria Huprich (Autodomus SA Reghin), Mirela Moscviciov (Anvico SA Târgu Mureș), Violeta Oltean (Maviprod SRL Reghin), Anca Pescar (Grand SA Târgu Mureș) și Ani Teglaș (Rotecom Glass SRL Târgu Mureș).

Seara specială organizată de Camera de Comerț și Industrie Mureș a continuat cu momente de socializare, din care nu au lipsit mâncăruri și băuturi alese, alături de un program artistic foarte reușit.

Text și foto: Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE