Home / Business / Clădirea Multinvest Business Center Târgu Mureș cumpărată de Cosmin Pop

Clădirea Multinvest Business Center Târgu Mureș cumpărată de Cosmin Pop

Distribuie

Prima ”clădire verde” de birouri de clasă A din Târgu Mureș, Multinvest Business Center, a fost achiziționată, recent, de omul de afaceri Cosmin Pop, dezvoltator imobiliar și proprietar al companiei Romur, care deține în portofoliu și cunoscutul imobil ”Cocoșul de Aur”.

”Cea mai sustenabilă clădire de birouri din România”

Clădirea a fost construită la inițiativa familiei Gogolak (Gogolák Hrubecz Zsolt și Gogolák Hrubecz Margit) din Târgu Mureș și inaugurată în luna mai 2013 grație unei investiții de circa 5 milioane de euro din fonduri Regio, iar în anul 2016 a fost premiată la E.ON Energy Globe Awards cu titlul de ”Cea mai sustenabilă clădire de birouri din România.”

”A fost o tranzacție destul de lungă și de complicată. Sunt foarte mândru deoarece am reușit să demonstrăm că noi între noi, oameni de afaceri, antreprenori autentici târgumureșni, putem să deținem și să tranzacționăm lucruri mari. Din câte cunosc eu, este cea mai consistentă tranzacție, ca preț, între două entități complet locale. Adică eu, Cosmin Pop, pe de o parte, și familia Gogolak de cealaltă parte. Obiectul tranzacției este prima ”clădire verde” din județul Mureș, singurul business center din centrul orașului, care a fost opera vizionară pentru momentul respectiv a soților Gogolak, pe care vreau, în calitate de nou proprietar, să îi felicit și să le mulțumesc pentru creația care va rămâne mereu a lor, deși astăzi o dețin eu”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Cosmin Pop.

Grad de ocupare de 100%

Noul proprietar al Multinvest Business Center Târgu Mureș a precizat că pe viitor clădirea își va păstra destinația pentru care a fost construită, de spații pentru birouri, ”practic casa unor mari corporații reprezentate în județul Mureș”.

”Este o clădire cu opt niveluri, situată pe strada Aurel Filimon, are 4.200 de metri pătrați care deservește, ca scop, închirierii pentru activități de gen business, office, și este populată de către una dintre cel mai mari și consacrat operator mondial în domeniul IT și activități conexe. Astăzi, gradul de ocupare al clădirii este de 100%”, a punctat Cosmin Pop.

Tranzacție ”foarte mare din punct de vedere financiar”

Întrebat care a fost valoarea tranzacției, cumpărătorul Multinvest Business Center din Târgu Mureș a păstrat discreția în ceea ce privește suma: ”Este o tranzacție foarte mare din punct de vedere financiar, dar neavând acordul ambelor părți și neconsiderând că este esențial pentru importanța locală a tranzacției, aș prefera să păstrez discreția.”

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Ședință extraordinară la Consiliul Județean Mureș

Distribuie                                   DISPOZIŢIA NR.54 din 23 februarie 2024 privind convocarea Consiliului Judeţean Mureş în şedinţă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.