Home / Business / Proiect imobiliar în zona Platoului Cornești din Târgu Mureș

Proiect imobiliar în zona Platoului Cornești din Târgu Mureș

Distribuie

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș vor decide, într-o ședință viitoare de lucru, cu privire la oportunitatea aprobării Planului Urbanistic Zonal ”PUZ – Reconfigurarea parcelarului în vederea construirii de locuințe unifamiliale”.

Investiția aparține unei persoane fizice, Besenyei Letiția, și este prevăzută a fi realizată în zona străzii Verii nr. 20 și străzii Nagy Pal fără număr din Târgu Mureș, pe mai multe loturi de teren care au o suprafață totală de 12.644 de metri pătrați, iar în prezent proiectul se află publicat în dezbatere publică, pe pagina web a Primăriei Municipiului Târgu Mureș, www.tirgumures.ro.

”Terenurile sunt situate în zona Platoului Cornești, cu două accese: unul din strada Verii, pe o zonă denivelată și al doilea din strada Nagy Pal. Zona are funcțiune de locuire, cu clădiri în cea mai mare parte moderne. Limitrof există cimitirul evreiesc, cu puține morminte și cu șanse mici de a fi folosit de acum încolo la capacitate maximă. Pe terenul cu C.F. nr. 142677/Târgu Mureș, cu acces din strada Verii, este construită o casă unifamilială, proprietatea lui Besenyei Letiția și Besenyei Alexandru. Restul terenurilor sunt libere de construcții. Pe fiecare teren este crescută vegetație necontrolată, de mici dimensiuni. În zona Platoului Cornești au fost construite în ultimii ani locuințe unifamiliale de diferite dimensiuni, cu loturi variate ca suprafețe, indici de construire diferiți. Tendința generală sunt parcelele de aproximativ 1.000 de metri pătrați, regim de înălțime P, P+M, P+1. Pe ambele străzi există rețele necesare construirii: apă, canalizare, electricitate, gaze naturale”, se menționează în documentul aflat în dezbatere publică.

În același PUZ se mai precizează că în conformitate cu tema de proiectare ”beneficiarii doresc să unifice și dezmembreze terenurile în vederea construirii de locuințe unifamiliale cu loturi de minim 1.000 de metri pătrați.”

(Redacția)

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Reziduuri de pesticide descoperite la ceapa verde, pătrunjel și mărar de către un laborator din Mureș

Distribuie În perioada 1 ianuarie-10 aprilie 2024 Autoritatea Națională Fitosanitară (ANF) a organizat zeci de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.