Proiect imobiliar în zona Platoului Cornești din Târgu Mureș Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 5350 Vizualizări

Proiect imobiliar în zona Platoului Cornești din Târgu Mureș

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș vor decide, într-o ședință viitoare de lucru, cu privire la oportunitatea aprobării Planului Urbanistic Zonal ”PUZ – Reconfigurarea parcelarului în vederea construirii de locuințe unifamiliale”.

Investiția aparține unei persoane fizice, Besenyei Letiția, și este prevăzută a fi realizată în zona străzii Verii nr. 20 și străzii Nagy Pal fără număr din Târgu Mureș, pe mai multe loturi de teren care au o suprafață totală de 12.644 de metri pătrați, iar în prezent proiectul se află publicat în dezbatere publică, pe pagina web a Primăriei Municipiului Târgu Mureș, www.tirgumures.ro.

”Terenurile sunt situate în zona Platoului Cornești, cu două accese: unul din strada Verii, pe o zonă denivelată și al doilea din strada Nagy Pal. Zona are funcțiune de locuire, cu clădiri în cea mai mare parte moderne. Limitrof există cimitirul evreiesc, cu puține morminte și cu șanse mici de a fi folosit de acum încolo la capacitate maximă. Pe terenul cu C.F. nr. 142677/Târgu Mureș, cu acces din strada Verii, este construită o casă unifamilială, proprietatea lui Besenyei Letiția și Besenyei Alexandru. Restul terenurilor sunt libere de construcții. Pe fiecare teren este crescută vegetație necontrolată, de mici dimensiuni. În zona Platoului Cornești au fost construite în ultimii ani locuințe unifamiliale de diferite dimensiuni, cu loturi variate ca suprafețe, indici de construire diferiți. Tendința generală sunt parcelele de aproximativ 1.000 de metri pătrați, regim de înălțime P, P+M, P+1. Pe ambele străzi există rețele necesare construirii: apă, canalizare, electricitate, gaze naturale”, se menționează în documentul aflat în dezbatere publică.

În același PUZ se mai precizează că în conformitate cu tema de proiectare ”beneficiarii doresc să unifice și dezmembreze terenurile în vederea construirii de locuințe unifamiliale cu loturi de minim 1.000 de metri pătrați.”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE