Schmidt Lorand cere majorarea alocaţiei de hrană Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 67 Vizualizări

Schmidt Lorand cere majorarea alocaţiei de hrană

1-burta_5e23a8.jpgConducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mureş solicită majorarea cuantumului alocaţiei de hrană zilnică pentru beneficiarii sistemului de protecţie socială. Consiliul Judeţean Mureş va supune spre aprobare consilierilor judeţeni proiectul privind aprobarea cuantumului alocaţiei zilnice de hrană pentru consumurile colective din serviciile/instituţiile de asistenţă socială din structura DGASPC Mureş. Majorarea va fi cuprinsă între 1,7 şi 2 lei. Astfel cuantumul alocaţiei zilnice ar urma să crească pentru copii între 0-4 ani de la 6 lei la 8 lei, iar pentru mame asistate, copii tineri cu vârste între 4-26 ani, persoane cu handicap şi persoane vârstnice de la 8,3 la 10 lei pe zi.
Alocaţia de hrană neschimbată din 2008
Potrivit listei de preţuri anexate expunerii de motive pe site-ul Consiliului Judeţean Mureş preţurile s-au majorat cu 41% pentru pâine, 61% pentru carnea de porc şi chiar cu 370% pentru untura de porc sau 413% pentru praf pentru cremă prăjituri. „TVA-ul s-a ridicat de la 19% la 24%, iar creşterea preţurilor la unele alimente este şi de 200% faţă de 2008”, a declarat Lorand Schmidt, directorul general al DGASPC Mureş. „Noi am solicitat anul trecut Ministerului Muncii să fie revizută şi actualizată alocaţia. Mi s-a răspuns că încă se lucrează la ea, că nu s-a finalizat. Noi sperăm să aprobe Consiliul Judeţean majorarea, pentru că legea permite”, a mai spus Schmidt.
Acesta a subliniat că în lipsa unei reglementări DGASPC Mureş se află în imposibilitatea de a implementa în mod efectiv standardele de calitate a serviciilor sociale oferite beneficiarilor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE