Home / Social / Şcolile de şoferi nu au cursuri autorizate pentru mopede

Notice: Trying to get property of non-object in /home/zideziro/public_html/wp-content/themes/sahifa v5.5.3/framework/parts/post-head.php on line 69

Şcolile de şoferi nu au cursuri autorizate pentru mopede

Pentru obţinerea permisului pentru moped trebuie în primul rând să treci prin şcoala de şoferi. Numai că deocamdată acest lucru este imposibil. Şcolile nu au autorizaţie pentru aşa ceva, şi, deocamdată, nici nu au cum să o obţină. “Nu mai pot efectua cursuri de scolarizare pentru categoria A si A1, categorii pe care eu le am în autorizatie. Sunt plătite de către şcoală, am vehicule autorizate de catre ARR, ei nu ştiu cum să mă autorizeze”, a declarat Marius Teodorescu, reprezentant Şcoală de şoferi. Reîmpărţirea categoriilor de autovehicule este o altă problemă, pentru că presupune şi noi cheltuieli pentru adaptarea maşinilor. “Astea bineînţeles ca trebuie platite tot de noi, deşi eu le-am mai plştit o dată acum un an, de-abia mi-am autorizat şcoala, dar sunt şcoli care s-au autorizat acum o lună şi jumătate, au valabilitate 5 ani, iar acum trebuie sa le schimbe din nou”, a mai declarat Marius Teodorescu. Nu doar şcolile de şoferi întâmpină probleme, ci şi liceele auto. Absolvenţii acestora s-ar putea trezi şomeri pentru că legea le dă voie să obţină permisul de profesionist abia la 21 de ani, nu la terminarea liceului ca până acum. Mai multe licee auto din ţară au cerut derogare de la vârsta minimă pentru obţinerea permisului de profesionist. Permisul auto profesionist ar urma să fie valabil şi peste hotare abia la împlinirea vârstei de 21 de ani. Şi tot atunci se poate obţine şi certificatul de calificare pentru transport marfă sau persoane. (Sursa: rtv.net)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Accident mortal în Brâncovenești

Astăzi, în jurul orei 14.00, polițiștii au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier, pe …