Povestea tinerei care a transformat pasiunea pentru călătorii într-un mod de viață Social
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 253 Vizualizări

Povestea tinerei care a transformat pasiunea pentru călătorii într-un mod de viață

raluca muresanLa cei 25 de ani pe care îi are, Raluca Mureșan, o tânără din Târgu-Mureș, a reușit să devină primul ghid turistic român al orașului New York City fără cetățenie americană. Totul a pornit de la programul pentru studenți Work&Travel și de la marea dorință a tinerei de a vizita orașul care nu doarme niciodată.
Raluca Mureșan s-a aflat, sâmbătă, 12 septembrie, la TEDx Târgu-Mureș 2015, și le-a vorbit celor prezenți cum și-a construit schimbarea. „Sunt foarte bucuroasă să mă întorc acasă, pentru că dincolo de povestea cu New York, pe mine mă leagă și o poveste foarte frumoasă cu Târgu-Mureșul. Acest oraș reprezintă pentru mine acasă sau prima casă, pentru că exact acum zece ani, în septembrie, îmi făceam bagajele și mă mutam aici și pot spune că aceea a fost prima decizie pentru o schimbare pe care am făcut-o. Aveam doar 15 ani și veneam la Târgu-Mureș la liceu. Dacă mă uit în urmă, personalitatea pe care o am astăzi și tot ceea ce m-a influențat în bine a pornit cumva de aici. După patru ani de stat aici, am plecat la București la facultate. În timpul facultății, am lucrat la Radio România și deși aveam un job foarte bun, eu am vrut mai mult. Mi-am dorit foarte mult să ajung la New York. Am plecat cu Work&Travel, am fost chelneriță vreo patru luni, am vizitat, am citit și am început să fac cursuri de ghid turistic. Mi-am luat licența de ghid turistic acolo”, a povestit Raluca Mureșan.

„Trip to Romania”, servicii personalizate turiștilor străini
În prezent, Raluca este ghid de turism național și internațional și inițiatoarea unui proiect îndrăzneț de turism „Trip to Romania”, care oferă servicii turistice personalizate turiștilor străini care vin în România. În plus, are și un video blog, prin intermediul căruia oferă sfaturi despre destinații de vacanță, locuri frumoase și experiențe personale.
„Eu lucrez, în prezent, ca și ghid de turism și din patru limbi străine pe care le vorbesc trei le-am învățat singură. A călători a fost tot timpul ceva ce mi-am dorit foarte tare. Sunt ghid local în New York City deși nu am cetățenie americană. Am îndrăznit să fac ceva mai mult. Sunt inițiatoarea proiectului „Trip to Romania”, un proiect care oferă servicii turistice personalizate turiștilor străini care vin în România. Se împlinesc deja doi ani de când există acest proiect. Mai am și un video blog”, a arătat Raluca Mureșan.

„Fiecare persoană a contribuit la schimbarea mea”
Tânăra a transmis că fiecare persoană care a intrat în contact cu ea a contribuit la schimbarea ei și s-a arătat norocoasă că a trecut prin toate aceste experiențe în cei 25 de ani de viață. „Fiecare persoană cu care am intrat în contact a contribuit foarte mult la schimbarea mea. De la mama mea am învățat să fiu puternică și onestă. De la tatăl meu am învățat să fiu ambițioasă și determinată. (…) Sunt foarte norocoasă că am trecut prin toate aceste experiențe în cei 25 de ani”, a transmis tânăra.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE