Prima Conferință a Federației ONG-urilor Sociale din Transilvania Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 104 Vizualizări

Prima Conferință a Federației ONG-urilor Sociale din Transilvania

ONG

În data de 17 septembrie, de la ora 10.00, Sala Aman a Hotelului Continental va găzdui „Dialogul și colaborarea cu autoritățile publice centrale și locale„, prima Conferință a Federației ONG-urilor Sociale din Transilvania, constituind și evenimentul de lansare a acesteia. În cadrul conferinței va fi prezentată Federația, o structură cu personalitate juridică nou înființată, având rolul de platformă suport a programelor derulate de organizațiile membre și de reprezentare a intereselor acestora în relația cu diverse structuri sau instituții.

Potrivit informațiilor date de Elena Micheu, director executiv, Institutul Est European de Sănătate a Reproducerii din Târgu Mureș, la eveniment vor participa peste 50 de persoane, reprezentanții a 17 asociații și fundații ce activează în domeniul social, parteneri de proiect din Germania, Austria și Bulgaria și  reprezentanți ai 15 instituții publice de la nivel local, județean și regional.  Astfel, vor participa reprezentați din partea Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului, Serviciilor Publice de Asistență Socială, Agențiilor Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, Primăriilor și ai Inspectoratelor Județene de Poliție din județele Brașov, Covasna, Mureș, Satu-Mare și Sibiu.

Federația ONG-urilor Sociale din Transilvania a fost înființată în cadrul programului START al Strategiei UE pentru Regiunea Dunării. În cadrul programului, în perioada 2012-2015 s-a derulat proiectul Rețeaua ONG-urilor Sociale din România, destinat dezvoltării unei rețele de ONG-uri din domeniul social, care să intermedieze organizațiilor implicate programe de formare continuă, transfer de know-how și activități de dezvoltare organizațională.  La finalul proiectului, membrii rețelei au propus înființarea unei persoane juridice independente care să vină în sprijinul activităților membrilor. Astfel, în vara anului 2015 a fost înființată Federația ONG-urilor Sociale din Transilvania, având ca membri fondatori 10 asociații și fundații din județele Cluj, Covasna,  Hunedoara, Mureș și Sibiu.

Majoritatea celor 10 membri fondatori ai Federației au o vechime de peste 5 ani în furnizarea serviciilor sociale. Aproximativ 211 angajați și 100 de voluntari stabili asistă anual peste 3.800 de persoane. Membrii federației oferă în principal programe sociale cum ar fi servicii de informare și consiliere pentru persoane cu dizabilități, servicii complete și integrate pentru victimele violenței în familie, orientare profesională pentru șomeri, servicii de reintegrare profesională, centre de integrare prin terapie ocupațională, centre rezidențiale, centre de zi pentru prevenirea abandonului școlar, centre de zi pentru vârstnici, sprijin social individual pentru persoane foarte nevoiașe. Beneficiarii serviciilor oferite de membrii Federației sunt persoane cu dizabilități, persoane vârstnice, victime ale violenței în familie, copii și tineri defavorizați din punct de vedere socio-economic, șomeri, romi, persoane cu boli incurabile sau persoane aparținând altor grupuri defavorizate.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE