Premiu de excelență în parteneriat la DGASPC Mureș Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1501 Vizualizări

Premiu de excelență în parteneriat la DGASPC Mureș

DSC_5642

Campania celor 16 zile de activism împotriva violenței organizată la Târgu Mureș cu scopul de a crește gradul de conștientizare asupra formelor de manifestare a violenței ca o încălcare a drepturilor omului, s-a încheiat cu un succes enorm. Acțiunea a început pe 25 noiembrie, Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței Împotriva Femeilor, şi se încheiat în ziua de 10 decembrie, de Ziua Internațională a Drepturilor Omului. Pentru că violenţa dezbină, destramă familii și distruge vieţi, „nasturele” a fost ales ca simbol al campaniei, motiv pentru care mii de mureșeni, elevi, profesori, părinți, au creat, pictat, cusut, chiar și gătit sub formă de biscuiți, nasturi în diferite forme, pe care le-au purtat ca niște declarații de dragoste între oamenii uniți de aceleași dorințe. Invitația de a nu rămâne indiferenți acestei realități a fost adresată oricărui cetățean, victime actuale sau potențiale ale violenței domestice, din dorința de a schimba viața în bine. Anul trecut, de mesajul campaniei au fost informați 8000 de elevi.

Sediul Institutului Est European de Sănătate a Reproducerii de pe strada Moldovei nr.1 a găzduit vineri, 11 decembrie, o întâlnire a reprezentanților din instituțiile publice și organizațiile neguvernamentale cu atribuții în domeniul prevenirii, monitorizării și combaterii violenței în familie, precum și a violenței și exploatării asupra copilului, pentru a marca finalul Campaniei 16 zile împotriva violenței  – ediția 2016.  Evenimentul surpriză a fost  decernarea unui Premiu de Excelență în parteneriat, acordat de către Institutul Est European de Sănătate a Reproducerii în fiecare an.

DSC_5631

În acest an, premiul răsplătește Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, pentru implicarea în susținerea serviciilor specializate destinate persoanelor afectate de violența în familie, pentru dăruirea și implicarea în campaniile de informare și sensibilizare a comunitatii muresene și nu în ultimul rând pentru munca în echipă și consolidarea rețelei de suport multi-instituționale județene. Premiul ce constă într-un brăduț gata împodobit  a fost revendicat de Elida Deak, director executiv adjunct în cadrul DGASPC Mureș.

elida deak

”Am păstrat din campaniile anterioare simbolul nasturelui, simbol al unității, și ne-am propus ca feed-backul să fie exprimat de beneficiarii direcți, copiii și părinții nelipsiți în aceste activități. Mulți oameni au dat un grozav exemplu de implicare în aceste 16 zile” a declarat Elida Deak, director executiv adjunct DGASPC Mureș.

elena micheu

”16 zile sunt doar o mică parte din activitatea noastră, implicarea este mult mai mare și ne vom implica până lucrurile vor fi rezolvate,” ne spune Elena Micheu, director executiv IEESR Târgu Mureș.

ionela horga

”Concluzia unei campanii este concluzia ultimilor 15 ani pe care i-am petrecut împreună, am trecut peste schimbări de regim, de șefi, de instituții, dar dincolo de aceste schimbări de vârf, oamenii de bază au fost și au continuat să facă ceea ce au început acum mulți ani, ” a spus Ionela Horga, manager IEESR Târgu Mureș.

gabriela pinca

”Pe pagina noastră de facebook curg fotografiile una după alta, din partea copiilor, ceea ce dovedește că lumea simte nevoia să fie prezentă și să i se aprecieze implicarea. Anul acesta am văzut părinți foarte mulți care au petrecut mult timp cu copiii și chiar părinți din zone rurale de care nu am mai auzit de foarte multă vreme,” Gabriela Pîncă, coordonator Compartiment Analiză și Prevenirea Criminalității.

adriana zaharia

”Sunt onorată și mândră să particip și la aceste activități, dincolo de vorbe și încurajări , noi suntem ca o scânteie care aprinde o flacără și sper ca această flacără a celor 16 zile de activism să ardă în continuare”, a declarat comisar de poliție Cristina Zaharia, coordonator Centrul Regional al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

adriana cerghedi

”Nasturele călător a dus mesajul mai departe, activitățile noastre au fost foarte reușite, aproximativ 700 de elevi au beneficiat de informații depre violența în familie. Sunt mândră că fac parte din această echipă și-mi doresc energie pentru a duce mai departe lucrurile frumoase”  a declarat Adriana Cerghedi, coordonatorul Centrului Județean de Asistență Psihopedagogică.

alina schenck

” Ceea ce s-a întâmplat în aceste 16 zile, noi, practic, facem pe întreg parcursul anului. Campania a dus un element de noutate, cursurile de educare parentală pe c are le facem și sunt orientate către părinți a primit un alt nume, Ceainăria părinților, iar cu această campanie am ajuns  în zone unde informația ajunge mai greu. Indiferent în ce instensitate se manifestă, ciclul violenței trebuie oprit” Alina Schenk, psiholog în cadrul Organizaţiei Salvaţi Copiii România – filiala Mureş

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 










 

 

 

Print


 





Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!