Home / Life style / Cafeaua, beneficii pentru sănătate

Cafeaua, beneficii pentru sănătate

CSID relatează beneficiile pe care le are cafeaua pentru sănătate.
Antioxidanţii sunt prietenii de seamă ai celulelor, care ajută la prevenirea inflamaţiilor din corp, ţinând astfel la respect boli precum artrita, ateroscleroza sau cancerul. De asemenea, antioxidanţii neutralizează acţiunea radicalilor liberi, care pot cauza stresul oxidativ ce duce la boli cronice.
Deşi nu se cunoaşte cu exactitate modalitatea prin care reuşeşte să aibă acest efect benefic asupra creierului. Cert e că experimentele au arătat că o ceaşcă-două de cafea băute pe zi ne pot feri de temuta boală Alzheimer, cu ale ei manifestări neplăcute. Ţine la distanţă atacul de cord.
Aceste beneficii sunt asigurate prin acţiunea substanţelor miraculoase pe care le conţine şi care au capacitatea de a “bandaja” vasele de sânge.
n special pe bărbaţi, pentru că e demonstrat ştiinţific faptul că pentru fiecare ceaşcă de cafea băută, riscul de cancer de prostată scade cu şapte procente.
Acelaşi lucru este valabil şi pentru doamne însă, care îşi pot reduce vizibil riscul de cancer endometrial cu fiecare ceaşcă de cafea băută. De asemenea, cancerele la nivelul ficatului, cel de colon, de sân sau cancerul colorectal sunt ţintite de antioxidanţii miraculoşi din cafea.
Cam aşa pot fi enumerate pe scurt celelalte beneficii ale cafelei pentru sănătatea noastră fizică şi psihică. O adevărată mană cerească pentru toţi şi toate, mai ales pentru doamnele care, se ştie, se luptă să scape permanent de câteva kilograme, chiar dacă nu e necesar – cafeaua poate să ţină ştacheta sus de tot în ceea ce priveşte nivelul de energie şi ne conferă o mai mare încredere că putem duce totul la bun sfârşit.
Cu alte cuvinte, ne face mai optimiste, iar asta se datorează în principal acţiunii benefice asupra neurotransmiţătorilor care sunt responsabili de starea emoţională, respectiv dopamina şi serotonina. Nu beţi mai mult de 2-3 ceşti de cafea pe zi şi ţineţi cont şi de modul de preparare. Specialiştii recomandă să nu adăugăm mai mult de 2 linguriţe de cafea la 150 de mililitri de apă şi să fim chibzuiţi cu cantităţile, mai ales dacă avem un istoric de afecţiuni cardiace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Conferința Farmaciștilor Mureșeni

Colegiul Farmaciștilor Mureș organizează, în perioada 22-23 septembrie, între orele 9.00 și 18.00, în incinta …