Ultimele strigări pentru brăduții de Crăciun! Social
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 322 Vizualizări

Ultimele strigări pentru brăduții de Crăciun!

foto-2-brazi

Tîrgumureșenii pot cumpăra brazii de Crăciun din cinci piețe din oraș. Vânzătorii așteaptă cumpărători în Piața Cuza Vodă și în piețele de pe Bulevardul 1848 și din zonele Diamant, 22 Decembrie și Dacia. Până astăzi, 21 decembrie, au intrat aproximativ 5300 de brazi în piețele din Tîrgu-Mureș. „Așteptăm să mai vină. Anul trecut am avut în jur de 8000 de brazi. Marea majoritate sunt brazi de import și brazi de aici din pădurile noastre. Este o pepinieră foarte mare în județul Sălaj și comercianții aduc de acolo majoritatea brazilor cărora le spunem de import, dar e vorba de un soi de import, cu crengile foarte dese. În Piața Cuza Vodă sunt și molizi, dar în celelalte piețe sunt doar brazi argintii”, a declarat Ovidiu Selcudean, șef Serviciu Piețe, SC Administrator Imobile și Piețe SRL.

foto-1-braziBrazi pentru toate buzunarele

Prețurile brăduților încep de la 20-30 de lei până la 100 de lei pentru brazi românești și ajung până la 2-300 sute de lei, chiar 400 de lei pentru un brad mare „de import”. Prețurile variază puțin de la un comerciant la altul și se poate negocia. De asemenea, se pot cumpăra și brazi în ghiveche, dar și crenguțe sau ornamente din crengi de brad.

img_0764

Comercianții din Piața Cuza Vodă spun că vânzările din acest an au fost sub așteptări. „Ei așteapă normal să vândă cât mai mult și s-au plâns zilele trecute, dar acum au început să aibă și vânzări cu cât se apropie perioada de sărbători”, ne-a mai spus Ovidiu Selcudean.  Acesta a adăugat că în fiecare an e la fel, pentru că cei mai mulți oameni vin să-și cumpere brăduții în ultimele 3-4 zile. „Nu au fost probleme anul acesta pentru că sunt foarte stricte controalele și pentru noi și pentru comercianți. Sunt registre speciale unde se trec toți brazii, se verifică. Nu-i primim în piețe fără aviz de comerciant și fără acte în regulă”, a declarat șeful Serviciului Piețe.

„Față de alți ani a fost mai slăbuț. Să sperăm că o să vină mai mulți oameni că avem brazi frumoși. Îs brazi românești, nu străini. Prețurile le avem așa să poată să cumpere toată lumea, de la 30-35 de lei, până la 60, 70, 80 de lei”, ne-a spus Barzu Roco Vasilica din Miercurea Ciuc. Am mai vorbit cu oameni veniți din zona Reghinului și din județul Alba, care aveau brazi de la pepienera din Sălaj. Aceștia vindeau brăduții la prețuri în jurul sumei de 200 de lei.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE